Helyi közélet

2016.07.16. 12:35

Uszoda és jégcsarnok épülhet Nyíregyházán

Nyíregyháza - A nyíregyházi Városi Stadionban valódi futballaréna kialakítása szerepel a tervek között.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Városi Stadionban valódi futballaréna kialakítása szerepel a tervek között.

A korábban megszellőztetett információkat megerősítve több milliárdos, a nyíregyházi sport fejlődését szolgáló beruházásról számolt be a szombati sajtótájékoztatón dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc polgármester. A társasági adókedvezmény (TAO) támogatási lehetőségét kihasználva, pályázati források segítségével versenyuszodát és jégcsarnokot kíván építeni az önkormányzat. Mégpedig három éves program részeként.

A közelmúltban átadott Contetintal Aréna mellett, a teniszpályák helyén – több, mint kétmilliárd forintból – bújhat ki a földből az új uszoda, míg a jeges sportoknak otthon adó létesítmény szintén a belvárosban válhat valóra. Utóbbi 450 milliós fejlesztés részeként realizálódhat. A tornatermek felújítási is folytatódik a városban, a Móricz iskola, illetve a Tiszavasvári úti csarnok után Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégiumban látnak munkához – a tervek szerint még az idén. Ugyanakkor a régi NYVSC pályára megálmodott atlétikai centrum három milliárd forintból, 2017 végéig készülhet el. Sőt, a Városi Stadion átalakítása is az elképzelések között szerepel: a futópálya megszűnésével 6500 férőhelyes, igazi futballaréna születhet.

Ugyanakkor a jelenlegi tizenhárom kondiparkon kívül további tíz „felhúzására” pályázik Nyíregyháza.

– Nagy öröm hazatérni egy ilyen sportos városba – fogalmazott a város szülötteként hivatalos úton hazalátogató dr. Szabó Tünde. – A sport egy olyan ágazat, ami minden területen érezteti pozitív hatását, ezt felismerte Nyíregyháza vezetése. Az újabb fejlesztések eredményeként olyan beruházások valósulhatnak meg, amelyekre óriási igény van. Ráadásul ritka, hogy az 50 méteres uszoda, akárcsak a jégcsarnok a belvárosban épülhet, ennek előnyeit aligha szükséges ecsetelni.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában