Helyi közélet

2016.08.22. 18:48

A csecsemőápolástól a karbirkózásig - sikeresen versengő záhonyi kollégisták

Záhony - Számos szép versenyeredményt értek el a záhonyi diákotthon tanulói az elmúlt tanévben.

Záhony - Számos szép versenyeredményt értek el a záhonyi diákotthon tanulói az elmúlt tanévben.

Ősszel a Dr. Béres József Kollégium leány csapata 2., a fiú együttes pedig az 5. helyen végzett a Fair Play Cup országos középiskolás labdarúgó bajnokság területi fordulóján. Decemberben az Országos HIV-AIDS Prevenciós Verseny fővárosi fináléjában az értékes 9. helyezést szerezte meg a középiskolás kategóriában a záhonyi kollégista trió, s ezzel harmadszor egymás után végzett a „TOP 10-ben”, míg a felnőtt gárda az előkelő 2. helyet mondhatta a magáénak. Februárban a megyei kollégiumok asztalitenisz versenyén a tíz egyéni dobogós, köztük négy első helyezés mellett negyedszer is elhódították a legeredményesebb csapatnak járó míves serleget.

A Fair Play Cup tavaszi fordulója után a leánycsapat bronzérmes lett, míg a fiúk a 15 rivális versengésében a dicséretes 5. helyen végeztek. Áprilisban a négyfős katasztrófavédelmi csapataik előbb a területi versengésen az 1., 2. és a 4. helyezést szerezték meg, majd a továbbjutott – nagyrészt elsősökből álló - kvartett a megyei döntőben a remek 4. helyezést érdemelte ki. Májusban a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó vetélkedésben új összetételű csapataikkal a területi elsőségek után a megyei döntőben a felnőtt korcsoportban a 2., míg a középiskolások népes mezőnyében az elismerésre méltó 4. helyen végeztek. A csecsemőápolók leány triója ugyanakkor megyei győzelmével kivívta az országos döntőben való részvétel jogát.

Versenyek Kisvárdától a fővároson át Kaposvárig

Májusban Tiszavasváriban a hagyományos Vasvári Pál Kupán a teremfoci csapat holtversenyben az 1-4. helyen zárt és a legjobb kapus különdíját is záhonyi kollégista szerezte meg. Ugyanitt a második alkalommal meghirdetett karbirkózó versenyen az ezüst és a bronzérmes diákot tudhatták a magukénak. Egy kollégista diák a vasútüzemviteli szakmai tanulmányi versenyen került az országos döntőbe. A tanév végén a megyei győztes csecsemőápoló kollégista lányok Kaposvárott szerezték meg a kiváló országos döntős 6. helyezést.

Több versenyen is kimagaslóan teljesített Balogh Beatrix (Nyírmada), Bökönyi Richárd (Demecser), Csépke Klaudia (Anarcs), Csépke Zoltán (Anarcs), Dajka Dalma (Petneháza), Demeter Veronika (Csap, Kárpátalja), Drótos Eszter (Kisvárda), Elek Zoltán (Anarcs), Ember Katalin (Tiszamogyorós), Gál Ádám (Kisdobrony. Kárpátalja), Giesinger Dorka (Dombrád), Horváth Flórián (Rétközberencs), Hudák Márk (Csap, Kárpátalja), Katona Dávid (Berkesz), Kiss Klaudia (Ajak), Kovács Barbara (Lövőpetri), Marosán Erik (Kisdobrony, Kárpátalja), Nagy Renáta (Tiszakerecseny), Szilágyi Dávid (Kisar), Szlovák Dorottya (Pap), Szoták Zsolt (Laskod) és Takács Éva (Gyulaháza). A versenyzők felkészítésében Almásiné Forgács Éva, Birke Anikó és Balogh Gyula tanárok, Kovács István pv. alezredes, Csobainé Jánvári Orsolya védőnő, Karasz Lajosné, a Vöröskereszt munkatársa, valamint Józan Sándor mentőtiszt jeleskedett.

- Katona Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában