Helyi közélet

2016.08.05. 08:35

Jánkmajtis polgármesterjelöltjei: célok, tervek, elképzelések, ötletek

Jánkmajtis - A polgármestert és a képviselő-testület hat tagját kell megválasztaniuk augusztus 7-én Jánkmajtis lakosainak.

Jánkmajtis - A polgármestert és a képviselő-testület hat tagját kell megválasztaniuk augusztus 7-én Jánkmajtis lakosainak. Az időközi választásra azért van szükség, mert az önkormányzat a közelmúltban feloszlatta önmagát. A polgármesterjelöltek a sorsolási sorrendnek megfelelően szerepelnek a szavazólapon: Szabó Ágnes (Fidesz), Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt), Ország József (független). A hat önkormányzati képviselői helyért huszonegy képviselőjelölt küzd. Vasárnap 6 órától 19 óráig lehet majd leadni a voksokat a művelődési házban kialakított szavazókörben. Önálló írásunkban ábécérendben a polgármesterjelöltek mondják el terveiket, céljaikat megválasztásuk esetén.

Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt):

Tiszabezdéden születtem, 1977-től Záhonyban élek. 1969-től a MÁV-nál dolgoztam, már nyugdíjas vagyok. Megválasztásom esetén mindent megteszek, hogy a közmunka helyett igazi munkahelyek jöjjenek létre. A helyi vállalkozókkal összefogva a pályázati lehetőségek maximális kihasználásával szeretném felvirágoztatni a községet. A település kulturális és sportéletét ki kell szélesíteni, a fiataloknak tartalmas szórakozási lehetőséget kell biztosítani. Szégyen, hogy a MÁV-állomás környéke áldatlan állapotban van. Ez nem anyagiakon múlik, hanem a település vezetőinek a hozzáállásán. A képviselő-testülettel eredményes, korrekt együttműködésre törekszem. Célom, hogy a település minden lakója érezze: a község számít rá – legyen szegény vagy tehetősebb, vagy akár roma származású. Az egyházakkal tartalmas kapcsolat kialakítására törekszem,támogatva a szegényeket, az elesetteket, az idősebbeket. Azt gondolom, nem kell helyi lakosnak lenni, hogy a településért tehessek. A tisztséget társadalmi megbízatásként végezném, tiszteletdíjamat a köz javára ajánlanám fel.

Ország József (független):

Jánkmajtis lakosai 2014 őszén polgármesterré választottak, a bizalmuk eredményeként elkezdődött egy eddig nem tapasztalható fejlődés. Elért eredményeink a mindennapokban és Jánkmajtis anyagi javainak gyarapításában is megmutatkoznak. Számomra ez volt és ez lesz a legfontosabb a jövőben is. Az egyenességben, tisztességben és a közös munkában hiszek. Újraválasztásom esetén folytatom a település fejlesztését. A célok között szerepel új óvoda építése, az egészségház és a művelődési ház felújítása, piactér kialakítása. Ezekre a létesítményekre a pályázatot már beadtuk, a döntésre várunk. Fontos feladat a szennyvízcsatorna-beruházás megvalósítása, a belterületi csapadékelvezető árkok felújítása, játszótér kialakítása, a biztonságosabb közlekedés kialakítása lassítók kiépítésével. Fontos az egyházakkal, civil szervezetekkel, vállalkozókkal való együttműködés, valamint a nemzeti kisebbségi önkormányzattal szorosabb kapcsolat kialakítása. Törekednünk kell a mindennapi szükségleteink saját előállítására. Továbbra is vállalom ezt a felelősségteljes küldetést.

Szabó Ágnes (Fidesz):

Tenni kell az emberek biztonságáért, a település nyugalmáért, a tisztaságért, a gyermekek jövőjéért, a munka nélkül maradtakért, az idősekért, az egyedül élőkért. Olyan önkormányzatra van szükség, amely munkahelyet teremt, a jánkmajtisi munkaerőt helyben alkalmazza, folytatja és kiterjeszti a közmunkaprogramot. Az önkormányzatnak párbeszédet kell kialakítania a lakossággal és a vállalkozásokkal. Törekedni kell arra, hogy az önkormányzat a számára szükséges anyagokat a helyi vállalkozóktól szerezze be. Újra kell éleszteni a kézi- és kisipari mesterségeket a Start-programon keresztül(seprűkötés, szőnyegszövés, drótfonás, betonelemgyártás, térkőgyártás, padok, virágosládák). Fontos a település fejlesztése is: picurpark, szabadtéri színpad és műfüves pálya létrehozása, parkolási lehetőségek kialakítása a település központjában, ügyfélbarát polgármesteri hivatal kialakítása, óvoda építése, a szennyvízcsatorna-beruházás megvalósítása, kamerák telepítése, járdák felújítása, árkok kitakarítása, a tehetséges tanulók ösztönzése, támogatása. Vallom, csak akkor lehetünk eredményesek, ha együtt tervezünk és dolgozunk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában