Helyi közélet

2016.09.26. 10:38

Fegyverrel és asszonyaink méhén át

Nyíregyháza - Amíg Brüsszel tétlenkedik, az embercsempészek aratnak, virágzik a milliárdos üzlet. Interjú Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel.

Nyíregyháza - Amíg Brüsszel tétlenkedik, az embercsempészek aratnak, virágzik a milliárdos üzlet. Interjú Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel.

Muzulmán vallásrendőrség is szembesít a valósággal – mondta Georg Spöttle.

„Mindig nagy szerelmem volt a Közel-Kelet, megszerettem az iszlám világot, az arabokat” – nyilatkozta 2002-ben. Ma is ezt mondja?

GEORG SPÖTTLE: Ugyanúgy szeretem az arab világot és az iszlámot is. Óvok mindenkit attól, hogy iszlamofób legyen, mert az Allah nevében gyilkoló terroristáknak semmi közük ehhez a valláshoz. Hét éven át foglalkoztam az iszlámmal, megtanultam arabul, tanulmányoztam a Koránt, és sokat beszélgettem mind szunnita, mind síita vallástudó emberekkel, akik egytől egyig elítélik a terrorizmust. Ettől még valós veszélyt jelentenek a fanatikusok, akik azt hirdetik: menjetek, gyilkoljatok meg minden keresztényt, foglaljátok el az országaikat. Nem válogatnak az eszközökben, az Iszlám Állam azt is kijelentette: fegyverrel és asszonyaink méhén keresztül hódítják meg Európát.

Mekkora a veszély, hogy ezt valóra is váltják?

GEORG SPÖTTLE: A migránsok egyre nagyobb csoportjai egyre több városban jelenti ki egyre nyíltabban, hogy ahol ők vannak, az az ő területük, ott az ő szabályaik a mérvadóak. A német Wuppertal egyes részein már muzulmán vallásrendőrséget alakítottak, s kiütik a sört az emberek kezéből, nem engedik a dohányzást, leköpik, inzultálják azokat a lányokat, akik túl rövid szoknyában mennek az utcán. Át akarják formálni azt az országot, ahová betették a lábukat.

Nyugat-Európában a nőket arra kérik, a nyári hőségben se hordjanak rövid szoknyát, Belgiumban és Németországban akkor sincs házkutatás este 10-től reggel 6-ig, ha feltételezhetően terrorista lapul a lakásban. Milyen erő tarthatja fent ezeket az abszurditásokat?

GEORG SPÖTTLE: A túlzott liberalizmus, hogy nekünk, európaiaknak kell befogadóknak lennünk – de ez struccpolitika. Eddig kétmillió migráns érkezett Európába, és olasz barátaim arról számolnak be, hogy a haditengerészet most is naponta 6–9 ezer migránst segít a partra, akik elindulnak Európa belseje felé. A jelenlegi uniós politikai elit álláspontja az, hogy segítenünk kell, de kéz a kézben együtt dolgozunk az embercsempészekkel, hisz amíg nem mondjuk ki, hogy állj, ez így nem mehet tovább, ilyen ellenőrizetlenül nem fogadunk senkit, addig az embercsempészek aratnak, virágzik a milliárdos üzlet. Addig ennek nem lesz vége. Ez a rosszul értelmezett liberalizmus, számos olyan intézkedéssel, amitől rosszul érzik magukat az európaiak.

Sokszor el sem hisszük az aggasztó híreket.

GEORG SPÖTTLE: Pedig igazak. Egyes német iskolák konyhájáról kitiltották a disznóhúst, nem állítanak fel köztéri karácsonyfákat, mert tavaly több belga és német városban megrongálták, felgyújtották, meggyalázták a migránsok. Dániában a királyi palota előtt sincs már mindenki karácsonyfája. A skandináv államokban kiadták a rendőröknek, hogy ne egyenek szendvicset, ne kávézzanak, amikor ramadan van. Teljes behódolás, ami nagy baj. Nem az iszlámmal van gond, hanem azzal, ahogyan mi viszonyulunk hozzá, hogy nem vagyunk képesek megvédeni a határainkat, eddigi életünket, értékrendünket, biztonságunkat. Mi adjuk fel napról napra a saját gondolkodásunkat, szabadságunkat, életformánkat, s csak azért, hogy nekik megfeleljünk, holott ők jönnek ide, ők kérnek segítséget tőlünk. Nekünk kell idomulnunk hozzájuk – ahogy a svéd lapok írták pár nappal ezelőtt, de onnan is kaptam levelet a barátaimtól, azzal: „Nézd, nem normális, amit itt a kormány csinál!”

A migrációs válságban kulcskérdés Líbia, ahol a félig magyar Aisha Kadhafi szeretne meggyilkolt apja nyomdokaiba lépni. Mit jelenthet ez számunkra?

GEORG SPÖTTLE: Nekünk, magyaroknak különösebben semmit, de Európának már rég ki kellett volna füstölnie az ISIS-t Líbiából, ahol uralja a kikötőket és fejpénzt szed az Európába igyekvőktől, ahogy az embercsempészektől is, milliárdos bevételre tesznek szert. Brüsszel ezt támogatja azzal, hogy nem állítja meg a migránsáradatot. Csak Líbiában 700 ezer ember vár jelenleg behajózásra. Fontos, hogy Magyarország megteszi az elemi önvédelmi intézkedéseket, ezzel dominóhatást kiváltva más országok összefogását generálja. A népszavazás a legdemokratikusabb eszköz, eljárás, minden állampolgár véleményt mondhat és dönthet ebben a kérdésben.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 26-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában