Helyi közélet

2016.09.24. 17:31

Használjuk ki a szőlőszezont!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Együk, amíg lehet: a szőlő az egyik legértékesebb gyümölcsünk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Együk, amíg lehet: a szőlő az egyik legértékesebb gyümölcsünk.

Táplálkozástani szempontból a szőlő az egyik legértékesebb gyümölcsünk: vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban és más egészségvédő vegyületekben is gazdag. A nyers gyümölcs mellett ajánlott must formájában is fogyasztani, és érdemes megismerkedni a magjából készült olajjal is. Vitaminjai segítik az immunrendszer működését, részt vesznek az anyagcsere-folyamatokban. Ásványi anyagai jó hatással vannak az idegrendszer működésére, szénhidrátjai pedig a fáradtság leküzdésében segítenek.

Egy szelet mazsolás kuglóf, kalács vagy túrós batyu nagyszerű reggeli vagy uzsonna. A hagyományosan a hideg hónapokban készülő gyümölcskenyerek pedig elképzelhetetlenek mazsola nélkül. A friss csemegeszőlő dióval, rokforttal vagy más kéksajttal és jókora vegyes salátával előétel vagy könnyű ebéd, vacsora is lehet – kevés borecettel és szőlőmagolajjal locsolva maga a tökéletes őszi harapnivaló.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában