Helyi közélet

2016.09.15. 08:07

Hegyeket mozgató erővel munkálkodik

Nyíregyháza - Három évtizeddel ezelőtt került kapcsolatba a Vöröskereszttel az új megyei igazgató.

Nyíregyháza - Három évtizeddel ezelőtt került kapcsolatba a Vöröskereszttel az új megyei igazgató.

Nyíregyháza. – Tavaly munkatársaink és önkénteseink – szociális munkások, védőnők, ápolók – két hetet töltöttek a röszkei, hegyeshalomi és körmendi menekülttáborokban, ahol több mint 10 ezer emberrel kerültek kapcsolatba. Csomagokat osztottak, foglalkozásokat tartottak, mentálisan segítették őket – ismertette Szarkáné Kövi Márta.

– Jó úton haladunk, folytatnunk kell a megkezdett munkát a jövőben is – vezette fel a következő négy év feladatainak sorát a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének leköszönő elnöke. A segítségnyújtás katasztrófák esetén, az egészséges és biztonságos élet támogatása és a környezet védelme, valamint a társadalmi összetartozás erősítése, az erőszakmentesség előremozdítása szerepel jövőbeni terveik között. A gyűlés záróakkordjaként megválasztották az új ciklus tisztségviselőit. A küldöttek egyöntetű döntése alapján a következő négy évben dr. Pataki Piroska tiszti főorvos irányítja a megyei szervezetet.

– Huszonkilenc évvel ezelőtt véradóként kerültem kapcsolatba a Vöröskereszttel, és két évtizede vagyok a vásárosnaményi területi vezetőség elnöke. Számtalan szép emléket gyűjtöttem, de leginkább a karácsonyi csomagosztásokra gondolok szeretettel. Próbáljuk enyhíteni azoknak a fájdalmát, akik kórházban, szeretteiktől távol töltik az ünnepet. Mindig úgy jövök el onnan, hogy azt érzem, a legértékesebb ajándék nem otthon, a karácsonyfa alatt vár, hanem már megkaptam a sok csillogó szemű, beteg gyermektől és felnőttől. Akkora erőt ad mindez, hogy a Kárpátokat határon belülre tudnám visszahúzni.

- KM-CsA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában