Helyi közélet

2016.09.17. 18:35

Itt az ősz, itt van újra…

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mivel korábban sötétedik, egyre többször lesz szükségünk a lámpákra.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mivel korábban sötétedik, egyre többször lesz szükségünk a lámpákra.

Itt az ősz, itt van újra… Vele együtt pedig érkezik a szél, az eső, a lehullott, csúszós falevelek és a rosszabb látási viszonyok is. Azért, hogy a megváltozott útviszonyok között is biztonságosan és zökkenőmentesen tudjunk autózni, íme néhány hasznos tipp…

Kényeztessük autónkat egy őszi külső-belső nagytakarítással! Fordítsunk különös figyelmet a motorháztető alatti részekre és a szélvédőnél a légkamrákra, ahol a levelek és a víz is blokkolni tudja a levegő áramlását!

Fontos a kontroll

A szélvédő és az ablakok legyenek belül is letisztítva, hogy ne zavarja semmi sem a kilátásunkat! Töltsük fel szélvédő folyadékkal az autót, és ellenőrizzük a szélvédő lapátok állapotát is, hogy a legnagyobb zivatarban is megfelelően tudja eltávolítani a szélvédőről az esőt.

Mivel korábban sötétedik, egyre többször lesz szükségünk a lámpákra – nézzük meg, hogy mindegyik rendben van-e illetve, hogy jól láthatóak-e!

Célszerű ötévente kicserélni az autó akkumulátorát, hogy ne érjen bennünket meglepetés egyik elindulásnál sem, főleg, amikor már hidegebbre fordul az idő. Annak érdekében, hogy a párát minél gyorsabban le tudjuk fújni az ablakokról, érdemes a fűtésrendszert is átnézetni és kitisztíttatni.

Igaz, ősszel még nincs szükség a téli gumikra, de figyeljük a hőmérsékletet és időben cseréljük le a kerekeket! A téli gumik állapotát már érdemes lehet most felmérni, és ha azok barázdái már nem elég mélyek, akkor szerezzük be az új szettet! Fújjuk be nyestriasztó spray-vel az autó motorháztetője alatti részt!

Karban kell tartani

Hidegebb napokon a kis rágcsálók ugyanis szeretnek a motor melegében megpihenni és szétrágni az ottani kábeleket.

– Legyen szó bármilyen évszakról, az autókat karban kell tartani. Nálunk rendszeresen átvizsgálják a flottánkban lévő gépjárműveket. Azok, akik ősszel hosszabb útra mennek, és nem biztosak a saját autójuk kifogástalan állapotában, a biztonságos utazás érdekében javaslom, hogy béreljenek autót – nyilatkozta Badáczi Zsanett, a Europcar marketingvezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a Europcar online kutatásából kiderült: a megkérdezettek 40 százaléka bérelne azért autót, hogy a sajátját megkímélje egy hosszabb úttól.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában