Helyi közélet

2016.09.15. 13:53

MSZP-sajtótájékoztató: Ha a kormány akarna, tudna segíteni a június végén jégkárt szenvedett megyei gazdákon

Nyíregyháza – Ha igaz volna az a sokat hangoztatott szlogen, hogy „az ország jobban teljesít”, akkor kérdem én, mi szükség van a letelepedési kötvényekre – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Csabai Lászlóné, a szocialista párt megyei alelnöke, aki szerint a kétszínű bevándorlási politikát folytató Fidesz 18 ezer személyt fogadott be a kötvények révén és tette lehetővé azt, hogy ezek az emberek szabadon mozoghassanak Európában.

Nyíregyháza – Ha igaz volna az a sokat hangoztatott szlogen, hogy „az ország jobban teljesít”, akkor kérdem én, mi szükség van a letelepedési kötvényekre – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Csabai Lászlóné, a szocialista párt megyei alelnöke, aki szerint a kétszínű bevándorlási politikát folytató Fidesz 18 ezer személyt fogadott be a kötvények révén és tette lehetővé azt, hogy ezek az emberek szabadon mozoghassanak Európában. Csabai Lászlóné hozzátette: az október 2-ai népszavazás nem más, mint egy mesterségesen gerjesztett belpolitikai színjáték, aminek célja nem más, mint hogy a miniszterelnök megerősíthesse saját pozícióját. – Aki ezt nem akarja, az a népszavazás napján maradjon otthon – fogalmazott a megyei alelnök.

Tukacs István szerint csak az tud otthon maradni, akinek van fedél a feje fölött. – Ha a kormány akarna, a letelepedési kötvényekből befolyt összegből, illetve a népszavazási kampányra elköltött pénzből tudna segíteni a június végén jégkárt szenvedett megyei gazdákon – emelte ki az országgyűlési képviselő, majd hozzátette: ha a kormány katasztrófa sújtotta területnek nyilvánítaná a szatmári térséget, minden jogi akadály elhárulna az anyagi segítségnyújtás elől.

Reagálás

A szocialisták vagy teljesen tájékozatlanok, vagy tudatosan félre akarják vezetni a nyíregyháziakat azzal, amit valószínűleg a Budapesti Pártközpont megrendelésére szajkóznak tájékoztatóikon. A népszavazás nem pártpolitika, hanem a jövőnkről szóló döntés, ezért kell ott lennie mindenkinek október 2-án és nemmel szavaznia! Erre buzdítunk mindenkit, beleértve a szocialista politikusokat is – áll Petneházy Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő reagálásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában