Helyi közélet

2016.09.16. 07:31

Nem szeretnének iskolásokat látni a nyugdíjasok napján a Júlia Fürdőben

Nyíregyháza - Gyakran jár felüdülni, felfrissülni, ellazulni a Júlia Fürdőbe hűséges olvasónk, Takács Lajosné. A nyíregyházi nyugdíjas kortársai nevében fordult szerkesztőségünkhöz – jobbító szándékkal.

Nyíregyháza - Gyakran jár felüdülni, felfrissülni, ellazulni a Júlia Fürdőbe hűséges olvasónk, Takács Lajosné. A nyíregyházi nyugdíjas kortársai nevében fordult szerkesztőségünkhöz – jobbító szándékkal.

Legyen kötelező a zuhanyzás!

„Azt szeretném, hogy hétfőn, „a nyugdíjasok napján” ne legyen délelőtt úszásoktatás. Jó volna, ha 10-kor a bejárathoz kitennének olyan órarendet, amelyből a vendég tájékozódhat: hány osztály foglalja el a fürdőt aznap, mennyit pihenhet nyugodtan. Ne csak az úszósapka legyen kötelező, hanem a zuhanyzás is – mindenkinek! Tavaly a szerződésben foglaltak szerint csak két úszópályát béreltek az iskolák, de a tanárok mégis kitessékelték a vendégeket a harmadik pályáról. Függesszék ki táblán, hogy hány pályát használhatnak az iskolák, és mikor!

Ha már a Júlia a gyógyfürdő címet viseli, úgy szervezzék meg az úszás oktatását, hogy egyszerre csak egy osztály legyen a fürdőben! Tavaly többször is előfordult, hogy szervezetlenség miatt három osztály is órát tartott egyszerre, és elviselhetetlen volt a zaj”.

Az észrevételekkel az üzemeltetőhöz fordultunk, ahol készségesen reagáltak a felvetésekre:

– Kedves törzsvendégünk bizonyára tapasztalja: a Júlia Fürdőnek egyszerre kell több célnak megfelelnie. A rekreációs és gyógyászati funkciója mellett helyt kell adnia a város úszósportjának, valamint az iskolai kötelező és az iskolai tanrendbe illesztett úszásoktatási feladatok ellátásának is. A funkciók összehangolását igyekszünk a lehető legkörültekintőbben megoldani azért, hogy a különböző fürdőhasználati céllal érkező vendégeink mindegyikének megfelelő, elégedettségre okot adó szolgáltatást biztosítsunk – taglalta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. – Az iskolai kötelező úszásoktatási programban több mint 130 tanulócsoportnak kell az uszodai feltételeket biztosítanunk. A tanulócsoportok túlnyomó hányada a sóstói uszodában tartja a foglalkozásokat, azonban az ottani kapacitások korlátai miatt 37 csoportnak csak a Júlia Fürdőben tudunk vízfelületet adni. A Júlia Fürdőben a tan­órák jellemzően a 8–9.30-as idősávban, tehát a fürdő nyitása előtti időszakban zajlanak, azonban 15 tanulócsoportot csak nyitvatartási időben tudtunk elhelyezni.

– Szíves kérésének megfelelően az iskolai úszásoktatási órarendet a fürdő előterében elhelyezzük. Sajnálatunkra azt nem tudjuk megoldani, hogy a hétfői (nyugdíjas) napokon ne legyen úszásoktatás. Az uszodában az úszni szándékozó vendégeinknek mindenkor biztosítjuk a megfelelő vízfelületet.

Tábla is figyelmeztet

A fürdő előzuhanyzójának használatát a házirend minden vendégünknek kötelezővé teszi, erre külön tábla is figyelmeztet. A személyzet figyelmét felhívtuk, hogy e szabály betartatására különös gondot fordítson. A tanügyi igazgatást arra kértük, hogy a testnevelők külön figyeljenek az előzuhany használatára.

Fürdőnk mindenben megfelel az üzemeltetéssel összefüggő jogszabályi feltételeknek. Ezen túlmenően igyekszünk megfelelni vendégeink elvárásának, jobbító szándékú javaslataikra mindig nyitottak vagyunk.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában