Helyi közélet

2016.09.21. 15:10

Nyakánál fogva a szekérhez láncolta, elverte ostorral az élettársát Nyírbogáton, de ő megbocsájtott neki

Nyírbogát - Mire nem képes a szerelem: az élettársa megbocsájtotta, hogy a fejét ütötte, a nyakánál fogva kikötötte egy szekérhez, elverte ostorral, és leöntötte két vöröd vízzel, majd ott hagyta a tűző napon háromnegyed órára. Most újra együtt élnek.

Nyírbogát - Mire nem képes a szerelem: az élettársa megbocsájtotta, hogy a fejét ütötte, a nyakánál fogva kikötötte egy szekérhez, elverte ostorral, és leöntötte két vöröd vízzel, majd ott hagyta a tűző napon háromnegyed órára. Most újra együtt élnek.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a mai napon jogerős ítéletével helybenhagyta a Nyírbátori Járásbíróság ítéletét, amelyben P. M. vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek, melynek során több esetben veszekedés alakult ki közöttük főként a sértett italozó magatartása miatt.

2015. augusztus 2. napján 12 óra körüli időpontban a vádlott szóváltásba keveredett a sértettel, s ennek során megragadta a sértettet, majd a nyírbogáti lakóházuk udvarán álló szekérhez vitte, ahol az ittas sértett fejét megütötte, majd a nyakára tekert egy 150 cm hosszúságú vasláncot, melynek végét a szekéren lévő vaskarikához lakattal kulcsra zárva odaláncolta. A sértett oly módon lett kikötve a szekérhez, hogy onnan kiszabadulni ne tudjon, és a napsütés elől legfeljebb csupán a szekér alá tudott húzódni.

Ezt követően a sértett kiabálni kezdett azért, hogy elérje azt, hogy a vádlott levegye róla a láncot és elengedje. Ez azonban a vádlottat tovább dühítette, és a 82 cm nyélhosszúságú madzagos ostorral minimum 3-4 alkalommal a megláncolt sértett lábaira ütött. Az ütések elől a sértett a leláncolás következtében nem tudott elhúzódni, sem védekezni, sem a helyszínről elmenekülni. A folyamatosan kiabáló sértettet ezt követően a vádlott két alkalommal 1-1 vödör vízzel leöntötte, majd őt az udvaron magára hagyta és bement az ingatlanba.

A sértett mintegy ¾ óráig volt élelem és ivóvíz nélkül a szekérhez kikötve, őt a vádlott csupán az ismeretlen bejelentő hívására a helyszínre kiérkező rendőr járőrök intézkedése miatt engedte el.

A rendőrök felszólítására a vádlott a sértettet elengedte, és tettét azzal indokolta, hogy a sértett elszökik, iszik, nem tudja őt féken tartani. A vádlott a nyomozó hatóság intézkedése során is igen feszült, és feldühödött állapotban volt, és azzal fenyegetőzött, hogy ha elengedik, akkor a sértettet és a bejelentőt is megveri.

A vádlott szabadon bocsátását követően ismét összeköltözött a sértettel, a kapcsolatukban változás a későbbiekben amiatt következett be, mert a közös kiskorú gyermekük nevelésbe vételét rendelték el.

A sértett a vádlott által elszenvedett bántalmazás következtében koponya zúzódást, valamint mindkét oldali combzúzódást szenvedett el, sérüléseinek gyógytartama 8 napon belüli. A sértett megbocsátott a vádlottnak.

Az ítélet a mai napon jogerőre emelkedett.

- Dr. Toma Attila sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában