Helyi közélet

2016.09.12. 14:24

Videó: "Éjszaka olyan, mintha szellemek járnának" - Fóliatető alatt "várják" a telet az uszkaiak

Uszka - Tető helyett fólia alatt élnek családok több hónapja a Szabolcs megyei Uszkán. Jég verte el a házakat, a nyár elején, hatalmas károkat okozott. Azóta mindennap rettegnek az újabb esőtől és attól, hogy hamarosan jön a hideg idő. Főleg azok vannak bajban, akiknek nem volt biztosításuk és pénzük sincs, hogy új tetőt építsenek. Ők azt várják, hogy az állam segít nekik - <a href="http://tenyek.hu/belfold/218953_jegveres-utan-folia-alatt-elnek.html" target="_blank">derül ki a tenyek.hu riportjából</a>.

Uszka - Tető helyett fólia alatt élnek családok több hónapja a Szabolcs megyei Uszkán. Jég verte el a házakat, a nyár elején, hatalmas károkat okozott. Azóta mindennap rettegnek az újabb esőtől és attól, hogy hamarosan jön a hideg idő. Főleg azok vannak bajban, akiknek nem volt biztosításuk és pénzük sincs, hogy új tetőt építsenek. Ők azt várják, hogy az állam segít nekik - derül ki a tenyek.hu riportjából.

Forrás: tenyek.hu


Uszka - Csak remélni tudják az ország keleti végén fekvő Uszka lakói, hogy az őszi esős, hideg időre tető lesz a fejük felett. A probléma őket szó szerint érinti: a júniusi jégeső óta ugyanis sokuk házának tetején mindössze egy fekete nejlon lobog. A kormány nem segít nekik, szerintük ennyi öngondoskodásnak bele kell férnie. A helyieknek azonban nincs félretett pénzük, a faluban csak közmunka van, a viharban ráadásul oda lett uborkatermés is, pedig ebből vészelték volna át a téli hónapokat. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában