Helyi közélet

2016.11.25. 12:03

Időarányosan jobban állunk

Nyíregyháza - Magyarország abszolút értékben a nyolcadik legnagyobb forrástömeggel rendelkezik.

Nyíregyháza - Magyarország abszolút értékben a nyolcadik legnagyobb forrástömeggel rendelkezik.

– A legfrissebb kimutatásokból jól látható, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban időarányosan magasabb a felhívások százalékos aránya az előző ciklushoz képest. 2016. szeptember 30-ig a keret 71 százalékát (6391 milliárd forintot) hirdették meg, míg 2007-2013-ban csak a keret 52 százalékát (4515 milliárd forintot) – fogalmazott Lipők Sándor azon a megyeházán megrendezett pénteki sajtótájékoztatón, melyen a most futó, illetve az előző költségvetési időszak számadatait hasonlította össze a megyei fejlesztési biztos.

Az eseményen elhangzott az is: a 2014-2020-as időszakban elfogadott operatív programok indulását követő 18 hónapon belül 10,5 milliárd forint volt a heti átlagkifizetés, míg a korábbi ciklus időarányos vizsgálata során ez az összeg 3,1 milliárd forintot tett ki.

– Magyarország számára 25,1 milliárd eurónyi forrás áll rendelkezésre 10 operatív programban, ez az unió 28 országa tekintetében a fejlesztési források hat százalékát teszi ki – közölte Lipők Sándor. Hozzátette: Magyarország abszolút értékben a nyolcadik legnagyobb forrástömeggel rendelkezik, a V4+4 országok közül egyedül Lengyelország és Románia előzi meg. Az egy főre jutó források arányát figyelembe véve hazánk a hatodik helyen áll, a V4+4-ből pedig csak Szlovákia és Horvátország büszkélkedhet jobb mutatókkal.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország november 26-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában