Helyi közélet

2016.11.19. 18:38

Jó ötletek, kiváló ajándék

Nyíregyháza - Olvasóink november végén már kezükbe vehetik receptmagazinunkat.

Nyíregyháza - Olvasóink november végén már kezükbe vehetik receptmagazinunkat.

Az olvasói visszajelzések azt igazolják, hogy érdemes volt négy éve belevágnunk a gasztrofüzetek elkészítésébe. Azóta minden esztendőben elkészült a húsvéti és karácsonyi magazinunk, az idén nyáron már a kerti partikhoz is segítséget nyújtottunk kiadványunkkal, a következő évben pedig még tovább bővül a paletta.

Asztalon és fa alatt

A karácsonyi receptfüzetet a háziasszonyok nemcsak azért szeretik, mert olyan kiváló ötletekkel gazdagodhatnak, amelyek majd testet ölthetnek az ünnepi asztalon, hanem azért is, mert a magazin karácsonyi ajándéknak is tökéletes. A hatvan receptet és hatvan gyönyörű fotót tartalmazó kiadvány legkésőbb november végén már kapható lesz szerkesztőségünkben, a magazint előfizetőink 299 forintért vásárolhatják meg.

Ezúttal is nagyon sok recept érkezett, amelyek közül Krivács András válogatta ki a legjobbakat. Nagy köszönet jár neki ezért, hiszen amellett, hogy a baktalórántházi Fenyves hotel igazgató-tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökeként is rengeteg a teendője.

A húsz ételt a Fenyves szakácsai készítették el, a leveseket, elő- és főételeket, illetve desszerteket pedig lapunk fotóriportere, Racskó Tibor fényképezte le.

Gyömbéres-tonhalas tészta – a győztes recept

Remek eredmények

Krivács Andrásnak mostanában még a szokásosnál is sűrűbbek voltak a napjai, hiszen rövid idő alatt két nemzetközi szakmai versenyen is hely kellett állniuk a magyar szakácsoknak, cukrászoknak, a szövetség pedig igyekezett segíteni a felkészülésüket.

Előbb Thessalonikiben jártak, ahol a 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert tömörítő nemzetközi szervezet rendezte meg a világdöntőt, és ahol kiváló magyar eredmények születtek: melegkonyhás szakács kategóriában Elek Richárd 11. lett, cukrász kategóriában pedig Domonkos Dávid (ő a Sipkay-iskolában sajátította el a szakma alapjait) a 6. helyezést érte el. Ezt követte az erfurti olimpia, ahonnan a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét képviselő szakemberek diplomákkal, arany- és ezüst­érmekkel tértek haza.

– Nagyon büszke vagyok a kollégákra, hiszen munka mellett vállalták a felkészüléssel járó teendőket, és a magyar gasztronómia hagyományaihoz méltóan képviselték az országot – mondta lapunknak az elnök.

 

- KM -


A beküldött receptek közül az alábbiak kerülnek be a magazinba

Előételek

Csirkés rizssaláta (Juhászné Hibján Ildikó).Gyümölcsös halsaláta (Szabó Lajos). Ínyenc

pulykamell (Szabó Lajos).

Levesek

Citromos borleves (Szabó Lajos). Narancsleves habgaluskával (Oláh Lászlóné).

Főételek

Barbecue sertésoldalas langyos babsalátával (Fenyves hotel). Barna sörös csülök, vele sült burgonyával, ribizlis párolt lila káposztával, rántott zellerkorongokkal (Fenyves hotel). Göngyölt hús szalonnaköntösben (Szaniszló Lászlóné). Gyömbéres-tonhalas tészta (Nagy Andrea). Marhalábszár bundázva, panko morzsában, tépett salátával és fügével (Feny­ves hotel). Pontyhalászlé (Fenyves hotel). Posírozott tőkehal mogyorókéregben, konyakos tigrisgarnélával, lemezelt burgonyával (Fenyves hotel). Tőkegombával töltött sertésjava baconnel, pecsenyelével és karfiolropogóssal (Feny­ves hotel). Sült csirke diómártással (Szabó Lajos). Szűzérmék tejszínes burgonyaágyon (Szaniszló Kitti).

Desszertek

Almás-fahéjas muffin (Juhászné Hibján Ildikó). Belga csokiszuflé vaníliafagylalttal, bazsalikomos málnával (Fenyves hotel). Csokis, banános ünnepi kuglóf (Oláh Lászlóné). Csokoládépiramis (Oláh Lászlóné). Fehércsokis profiterol vadmézes eperraguval (Fenyves hotel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában