Helyi közélet

2016.11.21. 13:56

Kurucos virtus

Kicsi a világ, s köztudott, hogy a remény hal meg utoljára. E bevezetőt azoknak az olvasóknak szánom, akiknek tele a hócipőjük a külpolitikával. Ez alól én sem vagyok kivétel. Rögvest kiderül a két állítás összefüggése, bár e rovatban a külügy fehér holló. Egyhamar még nemigen mondhatjuk kis hazánkról, hogy micsoda Amerika. Angyal Sándor jegyzete.

Kicsi a világ, s köztudott, hogy a remény hal meg utoljára. E bevezetőt azoknak az olvasóknak szánom, akiknek tele a hócipőjük a külpolitikával. Ez alól én sem vagyok kivétel. Rögvest kiderül a két állítás összefüggése, bár e rovatban a külügy fehér holló.

Egyhamar még nemigen mondhatjuk kis hazánkról, hogy micsoda Amerika. Angyal Sándor jegyzete.

Olvasom ugyanis, hogy egy borsodi hajfodrász, aki Encsről jutott el az Egyesült Államokba, kurucos virtussággal kidobta a leendő új amerikai elnök, Trump lányát az üzletéből, amikor hajtincsei igazítására lépett be oda. Tette mindezt azért, mert korábban a szőke ifjú hölgy nem éppen kedvesen viselkedett Budai Alex mesterrel, akihez immár a neves amerikai színésznők színe-java jár, vagy éppen meghívják a lakásukra egy frizuraigazításra. Hirtelenjében egy másik magyar jutott eszembe, aki szintén hajvágóként indult, és most itthon aratja le a sok-sok milliárdot filmügyi biztosként…

De mi az, hogy a remény hal meg utoljára? No itt lép be a külpolitika. Annak ellenére, hogy a mi miniszterelnökünk elsőként a világon, remek előrelátással jósolta meg Trump győzelmét a Fehér Házban, joggal tételezhetjük fel, hogy egy kis országból, a messziről érkező jövendölés az eddiginél sokkal kedvezőbb irányba tereli majd országaink viszonyait. Ez persze nem megy máról holnapra, egyhamar még nemigen mondhatjuk kis hazánkról, hogy micsoda Amerika.

A kérdés csupán az, hogy a kikosarazott milliárdoscsemete talált-e az encsihez hasonló, ügyes kezű női fodrászt, vagy elpanaszolta a hihetetlen gazdagságú papájának a borsodi kuruclegény kiutasítását üzletéből. Mert a új érában bizonyára ilyeneken is múlnak, múlhatnak a nemzetközi meg az üzleti kapcsolatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában