Helyi közélet

2016.11.20. 15:08

Szemlén mutatták be a Nyírerdő trófeáit

Gúth - Hetedik alkalommal rendezett trófeaszemlét a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészete a napokban.

Gúth - Hetedik alkalommal rendezett trófeaszemlét a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészete a napokban.

Az erdő szeretete

– A trófeaszemlék elindításával a Nyírerdő Zrt. jó példával kívánt elől járni – fogalmazott megnyitó beszédében az erdészeti társaság vezérigazgatója, Szalacsi Árpád. – Állami erdő- és vadgazdálkodóként küldetésünknek tartjuk, hogy hangsúlyozzuk, mennyire fontos az erdő és a természet szeretete. Napjainkban, amikor sokan vizsgálnak bennünket, a működésünket ilyen–olyan véleménnyel, a legtöbben csak a számokat nézik. Ez is nagyon fontos dolog, de nem minden a pénzről szól, hanem a szakmai munkáról, az odaadásról is. Egyéb tetteinkkel is próbálunk ennek a szemléletnek megfelelni. Jó példa erre a Gúthi erdőt bemutató film, ami az első gúthi világrekord bika terítékre kerülésének 25. évfordulójára készült el – tette hozzá a vezérigazgató.

– A szeptember és az október mindig ünnep a Gúthon. Nagyon jó gazdálkodási és vadgazdálkodási év van mögöttünk – jelentette ki Bartucz Péter, a Gúthi Erdészet igazgatója. Arról is beszélt, hogy a tavaly őszi erős makk­termésnek, az enyhe télnek és az azt követő vegetációs időszak buja növényzete nyújtotta táplálékkínálatnak köszönhetően az átlagosnál lényegesen erősebbek az idei agancsok.

A barcogás idején a Gúthon 16 öt kilogrammnál súlyosabb agancsú dámbikát ejtettek el a vadászok, a trófeák közül négy meghaladja az 5,5 kg-ot. A bikák közül 16 kapott 200 IP pont feletti minősítést. Azzal a ténnyel, hogy a terítékre került 105 lapátos bika átlagsúlya megközelíti a 4,2 kilót, a világ kevés más vadászterülete képes versenyre kelni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában