Helyi közélet

2016.11.14. 10:35

Újra kiválóan minősített együttes a Nyírség!

Nyíregyháza - Nyolcadik alkalommal kapta meg a kiváló minősítést a rangos táncegyüttes.

Nyíregyháza - Nyolcadik alkalommal kapta meg a kiváló minősítést a rangos táncegyüttes.

A debreceni Néptáncosok Országos Bemutató Színpada elnevezésű fesztivál arany betűkkel íródik a Nyírség Táncegyüttes históriás könyvébe.

– Jó érzés kimondani: 1996, 2000, 2004, 2006, 2008, 2010 és 2012 után 2016-ban is „kiválóan minősült együttes” címet szerzett a társulat, amely a Pirkadat, nagyharang, alkonyat című műsorát mutatta be ezúttal. Bő egy hónap múlva a nyíregyházi közönség is megtekintheti a produkciót, mégpedig december 17-18-án az Alvégesi Kamaraszínházban. – újságolta Demarcsek György művészeti vezető.

A Nyírség Táncegyüttes mindamellett, hogy immár nyolcszorosan kiválóan minősített együttes, Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjas, Megyei és Országos Príma Díjas, Pro Urbe Díjas, háromszoros Ki Mit Tud?- győztes társulat, amely rendszeres résztvevője hazai és külföldi szakmai fesztiváloknak. Előzőleg 2013 júliusában szereztek bronzérmet az Isztambul melletti Büyükcekmece nemzetközi folklórfesztiválján, majd októberben immár itthon nyerték el a Kállai Kettős Néptáncfesztivál legmagasabb nívódíját, a Fesztiváldíjat. A Nyírség Táncegyüttes munkássága nemzeti értékként került be a Nyíregyházi Települési Értéktárba. A társulat egyaránt fontosnak tartja a magyar, valamint a kárpát-medencei néptánc- és népzenei kincs népszerűsítését itthon és a nagyvilágban, mindemellett gyűjti és feldolgozza szűkebb hazája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye páratlan gazdagságú táncanyagát is.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában