2016.12.08. 16:00
A máriapócsi gyárban konzerválják a minőséget
Máriapócs - A Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. közel 765 millió forint uniós támogatást nyert azon a pályázaton, mely a vállalatok kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységét támogatja.
Máriapócs - A Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. közel 765 millió forint uniós támogatást nyert azon a pályázaton, mely a vállalatok kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységét támogatja.
Az összesen 1,3 milliárd forint értékű beruházás (a fennmaradó részt a cég önerőből és banki hitelből fedezi) eredményeképpen megvalósulhat a máriapócsi cég teljes konzervgyártási technológiájának fejlesztése, valamint felépülhet egy új, háromezer négyzetméteres raktár, melynek alapkövét csütörtökön tették le a vállalkozás máriapócsi telephelyén.
– A projekt célja egy olyan konzervgyártási technológiai sor kifejlesztése, aminek köszönhetően a zöldség és a gyümölcs képes tökéletesen megőrizni eredeti tulajdonságát, élvezeti- és tápértékét, ezáltal a konzerv minősége is kiváló lehet – mondta lapunknak az alapkőletétel után a Gloster tulajdonos-ügyvezetője.
Kegye László hozzátette: tartósítószer vagy egyéb mesterséges adalékanyag nélkül készülhetnek a konzervek, a tartósítás a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárással valósulhat meg.
A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország december 9-i számában és a kelet.hu-n.