Helyi közélet

2016.12.08. 16:00

A máriapócsi gyárban konzerválják a minőséget

Máriapócs - A Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. közel 765 millió forint uniós támogatást nyert azon a pályázaton, mely a vállalatok kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységét támogatja.

Máriapócs - A Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. közel 765 millió forint uniós támogatást nyert azon a pályázaton, mely a vállalatok kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységét támogatja.

Az összesen 1,3 milliárd forint értékű beruházás (a fennmaradó részt a cég önerőből és banki hitelből fedezi) eredményeképpen megvalósulhat a máriapócsi cég teljes konzervgyártási technológiájának fejlesztése, valamint felépülhet egy új, háromezer négyzetméteres raktár, melynek alapkövét csütörtökön tették le a vállalkozás máriapócsi telephelyén.

– A projekt célja egy olyan konzervgyártási technológiai sor kifejlesztése, aminek köszönhetően a zöldség és a gyümölcs képes tökéletesen megőrizni eredeti tulajdonságát, élvezeti- és tápértékét, ezáltal a konzerv minősége is kiváló lehet – mondta lapunknak az alapkőletétel után a Gloster tulajdonos-ügyvezetője.

Kegye László hozzátette: tartósítószer vagy egyéb mesterséges adalékanyag nélkül készülhetnek a konzervek, a tartósítás a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárással valósulhat meg.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország december 9-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában