Helyi közélet

2016.12.14. 16:18

Lepaktálnak a foglalkoztatás javításáért

Nyíregyháza - A paktumok lehetnek a foglalkoztatási együttműködések legújabb lépcsőfokai.

Nyíregyháza - A paktumok lehetnek a foglalkoztatási együttműködések legújabb lépcsőfokai.

A megyei önkormányzat és a megyei kormányhivatal koordinálásával úgynevezett foglalkoztatási paktumok jöhetnek létre a jövőben annak érdekében, hogy régiónkban javuljanak a foglalkoztatási mutatók – hangzott el szerda délelőtt a megyeházán. A „foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt nyitórendezvényén Seszták Oszkár kiemelte: az újonnan megalakuló paktumok munkájába szeretnék bevonni a munkáltatókat és a helyi szervezeteket is.

– A közmunkások bére azért nem emelkedett a minimálbérrel párhuzamosan, hogy az elsődleges munkaerőpiacról ne legyen egyfajta menekülőút a közfoglalkoztatás – húzta alá a megyei közgyűlés elnöke.

Nyelvi előkészítő

Dr. Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár hozzátette: a kormány eltökélt célja, hogy megtöltse a szakképző iskolákat, ennek érdekében több újítást is bevezetnek majd a közeljövőben. Ilyen a nyelvi előkészítők és az informatikai képzés beindítása a szakgimnáziumokban, de magának a képzésnek a tartalma is megújul, utóbbi érdekében a tanárok szakmai tudását is fejleszteni szeretnék majd.

– Az új szakgimnáziumok szakmát és érettségit adnak majd. El akarjuk érni, hogy ne szenvedjen semmiféle hátrányt az, aki szakképző iskolát választ – mondta a helyettes államtitkár.

A szakma becsülete

– Az jelentkezzen gimnáziumba, aki főiskolára vagy egyetemre szeretne továbbmenni, akinek nincsenek ilyen ambíciói, az szerezzen inkább egy becsületes szakmát – ezt már dr. Rezsőfi István mondta a szerdai projektnyitón.

Részletek lapunk csütörtöki számában és a http://www.kelet.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában