Helyi közélet

2016.12.13. 14:14

Tízezer maci a beteg gyerekek részére Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Legyen minden mentőautóban plüssmackó a beteg gyerekek részére! Valamivel több, mint egy hónapja indult a kezdeményezés, melyhez Szabolcs-Szatmár-Bereg megye november 3-án csatlakozott - írja levelében dr. Ésikné dr. Kocserha Babett megyei koordinátor.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Legyen minden mentőautóban plüssmackó a beteg gyerekek részére! Valamivel több, mint egy hónapja indult a kezdeményezés, melyhez Szabolcs-Szatmár-Bereg megye november 3-án csatlakozott - írja levelében dr. Ésikné dr. Kocserha Babett megyei koordinátor. A kezdéstől számítva két héten belül több mint 100 gyűjtőpont jött létre. Gyűjtötték óvodák, iskolák, önkormányzatok, civil szervezetek, egyéni vállalkozók, vállalatok a macikat. A nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai a hozzátartozókon keresztül, valamint a dolgozói is gyűjtötték a gyógymacikat. A játékokat a parancsnokhelyettes jelenlétében két fogvatartott adta át a börtön falain belül.

Nemes Nagy Tünde a Vakok Egyesületében dolgozik, ő a férje mackóját hozta el, aki sajnos már nincs közöttünk. A Friss Fm Kisvárda rádiója nemcsak médiatámogatóként, hanem gyűjtőpontként csatlakozott a kezdeményezéshez, az ő érdemük 974 db összegyűjtött mackó.

A nagyhalászi Civilzóna Egyesület, az aranyosapáti Általános Iskola Benkő Katalin igazgató asszony vezetésével, Ramocsaházáról Csaja Adrienn, Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület is több mint 500-500 db macival járult hozzá a sikerhez és még sokan mások, akiket itt felsorolni szinte lehetetlen! Nagyon sokan név nélkül adományoztak!

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályára is több száz mackó érkezett, Balláné Hudák Marianna segítette a munkát gyűjtötte, szállította a mackókat. Őt az intézmény elnevezte macis nővérkének! Gyerekek gyakran kerülnek betegség vagy baleset miatt bajba, ilyenkor súlyosabb esetben mentő viszi őket a kórházba. A bajba jutott gyermek megkapja azt a mackót, ami ezidáig a mentő szélvédője mögött utazott. Sok-sok kabalára volt szükség, mert nem egy autó egy maci párosítás elve fog érvényesülni, hanem egy beteg gyerek egy mackó.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bebizonyította, ha kell, egy emberként tud összefogni! A megyében összegyűlt mackók száma 9572 db! De ez még mindig nem a végleges szám…. Lakatos Krisztián a Háda Kft. ügyvezető igazgatója, - aki nem mellesleg a mackók mosását a tiszakanyári mosodájában ingyen biztosította -, elmondta, hogy a hiányzó darabszámot megadja, kiegészíti 10.000 darabra!

December 10-i információnk alapján az országban összegyűlt mackók száma 25.000 darab. Azt hiszem büszkék lehetünk Szabolcs megyére! Lehet az átlagkeresetek alacsonyabbak, vékonyabbak a pénztárcák, de a szívek viszont annál is inkább gazdagok! A mackók mosás és csomagolás után fognak eljutni a megye 18 mentőállomására, melynek elosztását Ilyés György, a megye vezető mentőtisztje fogja koordinálni.

A mackókból fog jutni a megye 5 kórházának gyermekosztályaira, valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetéhez. A mackók Kisvárdán a Parish Bull Hotelben ünnepélyes keretek között kerültek átadásra. A rendezvényen több vállalkozó is részt vett, akik már korábban is támogatták a mentőszolgálat munkáját.

Ragány Ferenc nyírkarászi mezőgazdasági vállalkozó a helyszínen bejelentette, hogy a kisvárdai mentőszolgálat 4 mentőautóját ellátja GPS készülékkel. Paróczai László a kisvárdai Omega temetkezés ügyvezetője a napokban egy hűtőgépet, kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt ajándékozott a kisvárdai állomásnak, valamint a macik szállításában is közreműködött. A kisvárdai bajtársak alig értek vissza állomásukra, amikor Göncz Sándor helyi vállalkozó rengeteg konyhai kiegészítővel és plédekkel lepte meg az állomást. Az ünnepségen a vendéglátást is vállalkozók teremtették az asztalra, melynek elkészítését és a teremhasználatot - nem mellesleg ingyen - Homoki Attiláné a Parish Bull Hotel igazgató Asszonya biztosította.

Valami elindult…. A macigyűjtés ezennel véget ért, de már januárban ígérjük, folytatjuk!

- dr. Ésikné dr. Kocserha Babett -


Egy országos kezdeményezéshez csatlakozva Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is gyűjtötték a plüssmacikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában