Helyi közélet

2016.12.02. 11:24

Tűzoltásvezetők vizsgáztak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 36 órás tűzoltás-vezető I. tanfolyamot szerveztek, amelyen a tiszavasvári az újfehértói és az ibrányi önkormányzati tűzoltók vettek részt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 36 órás tűzoltás-vezető I. tanfolyamot szerveztek, amelyen a tiszavasvári az újfehértói és az ibrányi önkormányzati tűzoltók vettek részt. Pénteken a megszerzett tudásról adtak számot tesztlap kitöltésével, illetve gyakorlati feladatok végrehajtásával a résztvevők. A tanfolyam zárásaként összesen nyolcan tettek sikeres vizsgát.

Az elméleti számonkérést követően, a feltételezett helyzetben egy garázsban kigyulladt személygépkocsi oltására kellett intézkedniük. Az épület áramtalanítása mellett, figyelniük kellett a helységben tárolt anyagokra, így egy 11,5 kilogrammos PB gázpalackra is. A garázsban lévő további járműveket is meg kellett óvniuk a láng és hőhatástól.

A vizsgán a feladatok végrehajtását a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője ellenőrizték, majd Leskovics Zoltán tű. alezredes és Pócsik Zoltán tű. alezredes megfeleltre értékelték. Így újabb nyolc tűzoltó szerezte meg a tűzoltás-vezetéshez szükséges képesítést a megyénkben, akiknek öt évre szól az ez irányú jogosultságuk.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában