Helyi közélet

2016.12.14. 11:07

Vásárra viszik a bőrüket a vásártérnél

Nyíregyháza - Könnyen megeshet, hogy a tilosban szaladgálókat nem a busz, hanem a mentő viszi majd tovább!

Nyíregyháza - Könnyen megeshet, hogy a tilosban szaladgálókat nem a busz, hanem a mentő viszi majd tovább!

Nap mint nap szemtanúja vagyok annak, mennyire felelőtlenül és meggondolatlanul viselkedünk mi, emberek. A nyíregyházi Búza téri piaccsarnoknál idősek és fiatalok sokasága „viszi vásárra” a bőrét, életét azzal, hogy a hatalmas autóforgalom ellenére, a tilosban szalad át a kétszer kétsávos Rákóczi úton.

Volt olyan idős, aki a botját felemelve köszönte meg az autósnak, hogy lelassított, és nem gázolta el, a kormány mögött ülő persze hosszas kürtszóval díjazta a szabálytalankodást. Hiába a karnyújtásnyira lévő, rikítóan feltűnő, megújult gyalogátkelő, olykor a gépjárművezetők, máskor a gyalogosok veszik semmibe a létezését.

Egy idős hölgy azt mesélte a minap, hogy ő gyakran választja a szabálytalan, veszélyes, de gyorsabb útvonalat. Hozzátette: egyszer figyelmeztetést kapott egy rendőrtől, de megúszta büntetés nélkül.

Olyan jó lenne, ha változtatnánk az ilyen magatartásunkon, önmagunk és mások érdekében is. Ránk köszöntek a ködös, párás reggelek, napok, egyre téliesebb az időjárás. Megváltoztak az útviszonyok a városon kívül és belül is.

Ha fagypont alá süllyed a hőmérséklet, nem biztos, hogy egy hirtelen lefékező autó időben meg fog tudni állni, illetve a tilosban átszaladgálók is könnyen eleshetnek a csúszós aszfalton. Könnyen megeshet, hogy aki buszhoz, taxihoz siet, azt végül a mentő viszi majd tovább!

Hajzer Andy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában