Helyi közélet

2017.01.30. 15:44

Kétszáz sofőrt ellenőriztek Kisvárdán

Kisvárda - Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Kisvárdai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2017. január 27-én Kisvárda térségében.

Kisvárda - Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Kisvárdai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2017. január 27-én Kisvárda térségében. Az ellenőrzés elsődleges célja az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőrök a nap folyamán több mint kétszáz sofőrt ellenőriztek, de egyetlen járművezetőnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőrség tapasztalatai szerint az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Sokan nem is tudják, hogy az elektromos kerékpárok ittasan történő üzemeltetése azonos megítélés alá esik a gépi meghajtású járművek ittas vezetésével. A jogsértést továbbá nem csak a gépjárművek sofőrjei, hanem a kerékpárosok is elkövethetik, amennyiben nincsenek a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban.

A balesetek számának csökkentése érdekében a járművezetők a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában