Helyi közélet

2017.02.11. 15:47

Bíznak a terveik megvalósításában Baktalórántházán

Baktalórántháza - A Nyírség szívében azon fáradoznak, hogy élhető és modern várost alakítsanak ki az ott élők számára.

Baktalórántháza - A Nyírség szívében azon fáradoznak, hogy élhető és modern várost alakítsanak ki az ott élők számára.

Lépésről lépésre szépen beérni látszanak a hosszú távú elképzelések a Nyírség közepének városában, Baktalórántházán, de tervekből és új ötletekből is van még talonban bőven. A járási székhely az elkövetkező években is jelentős fejlesztési lehetőségekkel számol, ami a funkcióját tekintve nem is meglepő.

Kerékpárutakat és bölcsődét szeretnénk építeni.

Nagy Lajos

Őszre elkészül az uszoda

Utoljára az elmúlt év őszén készítettünk pillanatfelvételt a városról, s akkor már látszottak azok a fejlesztési irányok, amelyekből 2017-ben sokat tud majd profitálni az itt élő lakosság.

Nagy Lajos polgármester ezúttal is megerősítette, hogy a Baromfi-Coop Kft. egy hétmilliárd forintos beruházást, egy takarmánykeverőt készít elő, s a létesítmény összgazdasági és foglalkoztatási szempontból is rendkívüli fontossággal bír a város életében.

Ahogy lapunk hasábjain is beszámoltunk róla, múlt év novemberében letették a járási tanuszoda alapkövét, s azóta már a földmunkavégzésen is túl vannak. Ugyan az időjárási körülmények jelenleg akadályozzák a beruházás folytatását, de az év őszére bizonyosan megnyitja majd kapuit az új fürdő- és sportlétesítmény.

– Májusban ötéves lesz a Járóbeteg Szakellátó Központ, melynek a szolgáltatásai nem csak itt, hanem a környező településeken is rendkívül népszerűek – sorolta tovább a településvezető.

– Lejár tehát a kötelező fenntartási időszak, ennek ellenére az épületet továbbra is szakellátó központként kívánjuk működtetni. Készülünk a városháza belső felújítására és a szilárdhulladék-lerakó rekultivációjának második ütemére, amelyekre még tavaly nyertünk harminc, illetve 73,4 millió forintot hazai költségvetési forrásból.

Megszépítenék a központot

Nagy Lajos azt is elárulta, hogy közel kétmilliárd forintos támogatási igényt nyújtottak be, amiből kerékpárutakat és bölcsődét szeretnének építeni, korszerűsítenék a bentlakásos idősek otthonát, a belvízelvezető rendszert, az egészségügyi alapellátás épületeit, s a városközpontot is szebbé tennék a pénzből.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában