Helyi közélet

2017.02.07. 14:31

Sztepp, jazz, balett és karnevál a táncfarsangon

Nyíregyháza - Remek előadások várják a táncművészet iránt rajongókat.

Nyíregyháza - Remek előadások várják a táncművészet iránt rajongókat.

A táncművészetek kedvelői megszokhatták, hogy a Móricz Zsigmond Színház a farsangi időszakban jobbnál jobb előadásokkal lepi meg a közönséget. Nem lesz ez másként most sem: a Táncfarsang február 20–22. között a Móricz Zsigmond Színház és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésében várja az érdeklődőket.

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt program az ExperiDance Szenvedélyem, Velence című előadása. A vízre épült város karneváli nyüzsgése jelenik meg a darabban, a társulat táncképekben mesél szerelemről, vágyakozásról, egymásba fonódó maszkos alakokról. A PiroTap Productions előadását is láthatják a tánc szerelmesei: a Tap Evolution megismerteti a sztepptáncot a nézőkkel, bemutatja a kialakulásában fontos szerepet játszó táncokat, és azt, hogy a kor és a zenék változásával milyen stílusok alakultak ki. Anna Karenina is a táncfarsangra érkezik: a Miskolci Ba-lett és a GG Tánc Eger előadásában elevenedik meg Tolsztoj híres alakjának élete és halála.

A West Side Story történetét a Pesti Magyar Színiakadémia gondolja újra, elrugaszkodva a normáktól, a fizikai színház sokszínűségét (akrobatika, tánc, harcművészet) kihasználva. Remek élményt kínál a TranzDanz előadása, a Deja vu is. Az előadás egy hajdani gangos pesti bérház udvarán játszódik a K-medencében, K-Európában – most a nyíregyházi nézők is bepillanthatnak e különös közegbe. Hagyomány, hogy a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei is színpadra lépnek a Táncfarsangon – természetesen ezúttal is láthatjuk őket.

KM

Előadások

Február 20., hétfő

19 óra: Szenvedélyem, Velence (ExperiDance), nagyszínpad

19 óra: Tap Evolution (PiroTap Productions), Krúdy kamara

Február 21., kedd

19 óra: Anna Karenina (Miskolci Balett és a GG Tánc Eger), nagyszínpad

19 óra: Kontaktpontok#muveszeti (Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei), Krúdy kamara

Február 22., szerda

19 óra: Jazz Side Story (Pesti Magyar Színiakadémia), nagyszínpad

19 óra: Deja vu (TranzDanz), Krúdy kamara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában