Helyi közélet

2017.03.01. 14:07

Jobbik-sajtótájékoztató: Kijárják, hogy járhatóak legyenek a földutak a bokortanyákon!

Nyíregyháza – Amikor a szegregátumokról esik szó a megyeszékhelyen, sokaknak a Keleti lakótelep vagy például a Huszártelep jut eszébe. Bizonyos értelemben a Nyíregyházát körülölelő bokortanyák is ide tartoznak, ahol kiadós esőzések után járhatatlanná válnak a földutak – kezdte sajtótájékoztatóját Béres Csaba.

Nyíregyháza – Amikor a szegregátumokról esik szó a megyeszékhelyen, sokaknak a Keleti lakótelep vagy például a Huszártelep jut eszébe. Bizonyos értelemben a Nyíregyházát körülölelő bokortanyák is ide tartoznak, ahol kiadós esőzések után járhatatlanná válnak a földutak – kezdte sajtótájékoztatóját Béres Csaba. A jobbikos önkormányzati képviselő elmondta: a napokban személyesen győződött meg a tanyavilág út(v)iszonyairól. – Megfordultam a gyalogosan és járművekkel egyaránt járhatatlan Hosszúháti úton, Felsősimán, a Sulyánbokor felé vezető Benehalom utcában, illetve a Verescsárda úton is. Az ott élő, főleg állattartással és mezőgazdasággal foglalkozó, dolgos emberek elpanaszolták: szinte a világtól elzárva kénytelenek élni. Alapvető jogaik sérülnek, nagy gond számukra a napi bevásárlás, a gyerekek olykor nem jutnak el az iskolába, óvodába, baj esetén a mentő, a rendőrség sem tud időben a segítségükre sietni. Ha az utak rendbe tétele pénzkérdés, finanszírozza a város az integrált területfejlesztési programból, amelynek egyik „küldetése” a szegregátumok felszámolása! – javasolta a képviselő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában