Helyi közélet

2017.03.26. 17:35

XXV. Tavaszi Tárlat Kisvárdán

Kisvárda – Március 30–án, délután három órakor lesz a megnyitója Kisvárdán a XXV. alkalommal megrendezendő Tavaszi Tárlatnak.

Kisvárda – Március 30–án, délután három órakor lesz a megnyitója Kisvárdán a XXV. alkalommal megrendezendő Tavaszi Tárlatnak.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Művelődési Központ, Rétközi Múzeum és Baráti Köre, az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhellyel közösen, ez évben már 25. alkalommal rendezi meg a felső–szabolcsi képzőművészek Tavaszi Tárlatát a Várszínház és Művészetek Háza kiállítótereiben.

–A Tavaszi Tárlatra kéttucatnyi alkotó mintegy hatvan alkotással jelentkezett alkotásaival három országból. A Felső –Szabolcsi, hazai alkotók mellett, TICCE (felvidék), Kárpátok Kulturális és Művészeti Egyesülete (Kárpátalja) művészei jelentkeztek alkotásaikkal. A legváltozatosabb technikájú, széles skálán mozgó, több mint félszáz alkotás között megtalálható a tűzzománc, olajfestmények, vízfesték, beregi keresztszemes, akvarell, grafika, kőfaragás, nemezés és faragás technikákkal érkeztek a kiállítási tárgyak. – kaptunk tájékoztatást Szeregnyi László népművelő–művelődésszervezőtől, a kiállítás szervezőjétől.

Csütörtökön délután három órakor Kisvárda polgármestere, Leleszi Tibor köszönti a Tárlaton alkotásaikkal szereplőket, valamint a kiállításra érkezett látogatókat. A kiállítást Borsi Antal szobrászművész nyitja meg.

A megnyitón közreműködik a Kisvárdai Férfi Dalárda.

A XXV. Tavaszi Tárlat április 30–ig lesz látogatható, a Várszínház és Művészetek Háza kiállítótereiben.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában