Helyi közélet

2017.04.05. 17:02

Az Év vállalkozója nem fél a kihívásoktól

Nyíregyháza - A cég sikerének titkát a technikai fejlődésben és a munkatársak elhivatottságában látja az Év vállalkozója.

Nyíregyháza - A cég sikerének titkát a technikai fejlődésben és a munkatársak elhivatottságában látja az Év vállalkozója.

– A sikert nem adják ingyen, eredményeket csak kitartó, kemény munkával lehet érni – hangsúlyozta az Év vállalkozója 2016 díj keddi, ünnepélyes átvétele után Pekó László, a Nyírzem Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója, akinek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke, Czomba Csaba nyújtotta át az elismerést.

A 68 esztendős, mándoki születésű, munkájában elért kimagasló teljesítménye ellenére családjára, két gyermekére és négy unokájára legbüszkébb díjazottról elhangzott: a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán végzett, 1982 óta Kisvárdán él. 1968-tól a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Zöldért Vállalatnál dolgozott különböző beosztásokban, később a Kisvárdai ÁFÉSZ, majd a Felső-Szabolcs ÁFÉSZ elnöke, 1999-től pedig a Nyírzem Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója lett.

Mindenütt jelen vannak

Alapító igazgatósági tagja a Coop Hungary Részvénytársaságnak, 2002-től az Észak-Kelet-Pro-Coop Részvénytársaság Igazgatóságának elnöke. Meghatározó szerepe volt a Nyír-Coop, majd az Észak-Kelet-Pro-Coop megalapításában. Vezetése alatt a Nyírzem megyénk meghatározó gazdasági szereplőjévé vált, a cégcsoport az ország számos megyéjében közel 400 üzlettel van jelen Szombathelytől Záhonyig, Pécstől Miskolcig, mintegy 3000 embernek munkát adva.

Pekó László, aki előbb alelnöke, majd elnöke lett a megyei kereskedelmi és iparkamarának, máig aktív szerepet vállal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye életében, s elkötelezett támogatója a városi kulturális és sportrendezvényeknek. Szabadidejében vadászik, járja a természetet.

– Büszke vagyok rá, hogy jelen vagyunk a kistelepüléseken, a nagyvárosokban és a fővárosban is. Boltjainkban javarészt hazai termékeket árusítunk. A cég sikerének titkát a technikai megújulás mellett az emberi tényezőkben látom: a munkatársak hozzáállása, szakértelme és elhivatottsága nélkül nem tartanánk itt. Úgy hiszem, a legkeményebb versenyben is helyt kell állni, fent kell maradni, bővülni és növekedni kell! – mondta az Év vállalkozója díj birtokosa.

KM-PI


Kitüntetései

Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíj (2005)

Klauzál Gábor díj (2007)

Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt (2008)

Magyar Kézművességért Díj – arany fokozat (2008)

Pro Urbe Díj Kisvárda Városért (2012)

Mándok díszpolgára cím (2014)

OSZT Szövetkezeti Érdemrend (2015)

VOSZ: Év vállalkozója díj (2017)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában