Helyi közélet

2017.04.28. 12:58

Jobbik-sajtótájékoztató: „Valódi mentőövet a kárt szenvedett gazdáknak!”

Nyíregyháza – Ismét természeti csapás érte a megyei gazdákat, a kár főleg a gyümölcsültetvényeken óriási, s nem tudni, mit hoz a május – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Nyíregyháza – Ismét természeti csapás érte a megyei gazdákat, a kár főleg a gyümölcsültetvényeken óriási, s nem tudni, mit hoz a május – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője. Mint mondta, a jég- és viharkárok évente mintegy 200-400 milliárdos kiesést okoznak az ágazatnak. Az állami káralapban mindössze 24 milliárd forint található, s ennek általában csak töredékét fordítják a gazdák veszteségeinek kompenzálására, nem létező brüsszeli szigorra hivatkozva. A biztosításkötés sem jelent mentőövet a termesztők számára, mivel a díjak irreálisan magasak, ráadásul a társaságok gyakorta „kibújnak” a kárkifizetési kötelezettségük alól. – A mezőgazdasági kárenyhítési alap jelenlegi számítási szabályait azonnal meg kell változtatni. A termésérték-kiesés legyen a kárenyhítés alapja, a büdzsét pedig jelentősen fel duzzasztani. El kell érni, hogy a piaci biztosítók csökkentsék a tarifákat, szűkítsék a mentességi kört, baj esetén gyorsan és korrekten fizessenek a gazdáknak. Ha mindezeket nem teszi meg az Orbán-kormány, majd megteszi kormányra kerülve a Jobbik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában