Helyi közélet

2017.04.28. 15:14

Videó: Lépcsőn futottak a tűzoltók - Szakolyba került a vándorkupa

Szakoly - 2017. április 28-án tizenkettedik alkalommal adott otthont a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola kollégiuma a megyei lépcsőfutó versenynek. A vándorkupát Szakoly hódította el az idei megméretettésen.

Szakoly - 2017. április 28-án tizenkettedik alkalommal adott otthont a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola kollégiuma a megyei lépcsőfutó versenynek. A vándorkupát Szakoly hódította el az idei megméretettésen.

2003. óta immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség a megye tűzoltói részére egyedi lépcsőfutó versenyét, „Lépcsők 2017” néven. A megyei versenyen a romániai SOMES Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége és a Beszterce-Naszód megyei csapat is nevezett, de a Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével Kárpátaljai résztvevők is érkeztek a megmérettetésre.

A versenyzőket Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte, majd ismertette a versenyszabályokat.

A lépcsőfutást a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola kollégiumában tartották, ahol 17 csapat versenyzett. A kétfős csapatok, valamint az egyéni kategóriában nevezett versenyzők közel harminc kilogrammos teljes felszereléssel tették meg a 191 lépcsőfoknyi távot.

A versenyre nevezett tűzoltókon kívül tíz bánkis diák, Papp Krisztofer, Kiss Csaba, Mercs Patrik, Koscsó Kristóf, Nagy Róbert, Zsíros Dávid, Szopkó Dániel, Tóth Kristóf, Batári Ákos, és Nyíri Viktor is megméretette magát, akik ugyan könnyített felszereléssel, de a versenyzők elismerését elnyerő eredménnyel tették meg a távot, akiket szintén díjaztak az eredményhirdetésnél.

Önkéntesek indulói, egyéni kategóriában:

Simon Gergő /Tarpa ÖTE/ 52,44 másodperc

Szűcs Csaba /Nagyecsed ÖTE/ 53,18 másodperc

Bényei Gábor /Coloplast Kft./ 54,39 másodperc

Hivatásos és önkormányzati tűzoltóparancsnokságok indulói, egyéni kategóriában:

35 év felett:

Cardos Gheorghe / I.S.U. Somes Satu Mare/ 43,95 másodperc

Baka Csaba tű. zászlós ./Nyíregyháza HTP/ 44,35 másodperc

Király Sándor tű. törzszászlós /Mátészalka HTP/ 47,88 másodperc

35 év alatt:

Demian Marian / I.S.U. Somes Satu Mare/ 37,85 másodperc

Borkó József tű. törzsőrmester /Nyíregyháza HTP/ 40,60 másodperc

Dombrády Gábor tű. főhadnagy /Szabolcs MKI/ 41,34 másodperc

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek csapatai:

Ibrány ÖTE/ Szennai András, Gégény Szabolcs 50,20 másodperc

Szakoly ÖTE / Ifj. Pósán lászló, Győri István 54,07 másodperc

Tarpa ÖTE Szűcs Dániel, Rózsa Roland 54,16 másodperc

Hivatásos és önkormányzati tűzoltóparancsnokságok csapatai:

I.S.U Somes Szatmárnémeti / Demian Marian, Mos Olimpiur 42,79 másodperc

Szakoly ÖTP / Ifj. Terjéki Tibor, Pénzes Márk 44,74 másodperc

Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság / Borkó József tű. törzsőrmester, Ignácz Csaba tű. törzsőrmester 44,75 másodperc

Az eredményhirdetésen a díjakat Nagy József tű. ezredes,a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, Dombrády László nyá. tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke és Kovács Miklós tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adták át, majd megköszönték, hogy az idén is szép számban neveztek csapatok és egyéni versenyzők a lépcsőfutóra.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában