Helyi közélet

2017.05.27. 10:58

Szelektív Szombat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Modern, iparosodott világunk velejárója, hogy mind több hulladék halmozódik fel a háztartásokban. Szerencsére a legtöbb ilyen hulladék újrahasznosítható, csakhogy ennek érdekében fontos ezeket az anyagokat külön-külön, vagyis szelektálva gyűjteni.

Nyíregyháza - Modern, iparosodott világunk velejárója, hogy mind több hulladék halmozódik fel a háztartásokban. Szerencsére a legtöbb ilyen hulladék újrahasznosítható, csakhogy ennek érdekében fontos ezeket az anyagokat külön-külön, vagyis szelektálva gyűjteni. A szelektív hulladékgyűjtésről azonban nem elég csak beszélni, azt tudatosítani kell kicsikben és nagyokban. Éppen ezért szervezte meg május 27-én ismét a Szelektív Szombat elnevezésű családi napot a nyíregyházi önkormányzat és a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft., hogy játékos formában tanulja meg a felnövekvő nemzedék a szelektív gyűjtés fontosságát. A környezetvédelmi rendezvényen a gyermekekre és szüleikre egész nap olyan feladatok várnak, amelyek a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosak, ráadásul a tapasztalatok mellett értékes ajándékokkal is gazdagodhatnak a rendezvényre ellátogatók. A gyermekek közlebbről megismerkedhetnek a kukás autóval is.

A különböző ügyességi és szellemi játékok mellett gazdag kulturális és szórakoztató programok kínálnak kellemes kikapcsolódást az érdeklődőknek. A program nyitányaként a Gombóc együttes szórakoztatta a gyermekeket, de a nap folyamán számos táncegyüttes (Y2K Superdance, 4 For Dance) és zenekar, előadóművész (Irigy Hónaljmirigy, Keresztes Ildikó) lesz látható a nyíregyházi Kossuth téren felállított színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában