Helyi közélet

2017.06.13. 11:54

Anarcsi „Irodalmi teadélután” a Czóbel–kúria teraszán

Anarcs – Irodalmi teadélutánra invitálta, június 7–én, szerdán délután hat órára, a Czóbel Minka költőnő verseit, prózai alkotásait szeretőket, érdeklődőket a Czóbel Minka Baráti Kör.

Anarcs – Irodalmi teadélutánra invitálta, június 7–én, szerdán délután hat órára, a Czóbel Minka költőnő verseit, prózai alkotásait szeretőket, érdeklődőket a Czóbel Minka Baráti Kör.

162 éve született Czóbel Minka

A költőnő emlékét ápolni kívánókat, a verseit és szépprózai alkotásait szeretőket a költőnő születésének 162. évfordulója tiszteletére Anarcs Község Önkormányzata és a Czóbel Minka Baráti Kör várt minden érdeklődőt a kúria teraszára. A rendezők lehetőséget adtak a megjelenteknek, hogy a költőnő verseiből és prózai alkotásaiból bárki felolvashasson.

A Béres József TIT Kisvárdai Egyesület igazgatójának, Marczinkó Istvánnak a meghívására vett részt az Anarcsi Czóbel–Kúria teraszán rendezett "Irodalmi teadélután"–on Kótics Ferenc grafikus is. A művész meglepetésként egy grafikát készített (60 x 40 cm), / Az erdők hangja című versére/ melyet a Czóbel Minka Baráti Kör nevében Kertész Zoltánné vett át. A jelen lévő dr. Dolhai Ágnes jegyzőnő, nemes gesztusként, nagyra értékelve, s méltató szavakkal köszönte meg az alkotást, s ígéretet tett, hogy méltó helyet biztosít annak kihelyezésére, mert a költőnő egykori lakóhelyén kiállított emlékanyag ily módon is színvonalasabbá válva bővült. A Kisvárdai Várday István Városi Könyvtár, könyvtárosa–helytörténész Néző István, Czóbel Minka egy kézzel írott elbeszélésnek másolatát jutatta a gyűjteménybe.

A z estébe hajló délutánon Deák–Takács Szilvia olvasott fel Minka verseiből, majd a vendégek megtekintették a felújított bárókertet.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában