Helyi közélet

2017.08.16. 13:54

Együtt-sajtótájékoztató: „ A város és a megye érdekeit is szolgálhatta volna”

Nyíregyháza - Lövei Csaba szerint ismét egy Fideszen belüli lobbicsoport versengésében maradt alul Nyíregyháza városvezetése.

Nyíregyháza - Lövei Csaba szerint ismét egy Fideszen belüli lobbicsoport versengésében maradt alul Nyíregyháza városvezetése.

– Szomorú, hogy a Fidesz olyan országot hozott létre, ahol különböző párton belüli lobbicsoportok harcában dől el, mi lesz a sorsa egyes embereknek, városoknak, ingatlanoknak. De ennél is szomorúbb, hogy egy ilyen versengésben szenvedett Nyíregyháza ismét vereséget – kezdte mondanivalóját szerdai sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője, utalva az Erzsébet Szálloda eladására. – Annak ellenére került most ismeretlen magánszemélyek tulajdonába ez az értékes ingatlan, hogy a városvezetés eltökélte – s ezt a döntést magam is támogattam, – hogy a szállodát meg kell tartani a városnak. Ráadásul mindez akkor történt meg, amikor innen pár száz méterre közel milliárdos hitelből és 3,1 milliárdos állami pénzből egy másik szállodát épít a város. Persze ki tudja, meddig marad ez is önkormányzati tulajdonban? Mindenesetre a Magyar Nemzeti vagyonkezelő (MNV) fideszes döntéshozói számára fontosabb volt egy ismeretlen lobbicsoport érdeke, mint az itt élő polgároké, s szomorú, hogy Nyíregyháza ismét gyengének bizonyult – zárta mondandóját Lövei Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában