Helyi közélet

2017.09.07. 15:51

Balkányban fakad dalra az ünnepelt nótaénekes

Nyíregyháza - Pár évvel ezelőtt Szaszala László kezdeményezésére, Szabó Sándor nyíregyházi nótaénekes szakmai vezetésével alakult meg a nótaszeretőket tömörítő Aranyhang Dalárda.

Nyíregyháza - Pár évvel ezelőtt Szaszala László kezdeményezésére, Szabó Sándor nyíregyházi nótaénekes szakmai vezetésével alakult meg a nótaszeretőket tömörítő Aranyhang Dalárda. A 15–20 fős klubközösség minden hónap első hétfőjén, a kora esti órákban találkozik egymással az Unió étteremben, hogy egymástól tanulva és egyben egymást szórakoztatva, lehetőleg élőzenés kísérettel elénekeljen szép magyar nótákat. Így történt ez a nyári szünet után, szeptember első hétfőjén is Nyíregyházán.

A viszontlátás és a közös éneklés öröme mellett a dalárda tagjai nem feledkeztek meg a fellépéseire mindig katonás fegyelemmel és precizitással készülő, 70. életévébe lépett dalos ajkú vezérőrnagy ünnepi köszöntéséről sem. Az elismeréseiről és sikereiről mindig csak visszafogott szerénységgel nyilatkozó, többlemezes előadó, Szabó Sándor elmondta: a határon innen és túli fellépésein is örömmel tapasztalja, hogy a magyar nóta nem „lejárt lemez”, a szépre, a jóra, a minőségi hungarikumra mindig, mindenhol van igény.

Legközelebb szombaton 15.45 órától, a balkányi városnapon hallhat hamisítatlan ­cigányzenével kísért magyar nótákat a közönség Szabó ­Sándor és vendégei előadásában.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában