Helyi közélet

2017.09.12. 12:55

Hamarosan TOP-on a megyei úthálózat

Nyíregyháza, Nyírbátor - Közvetetten a munkahelyteremtésbe is besegít majd a megyei közutak felújítása.

Nyíregyháza, Nyírbátor - Közvetetten a munkahelyteremtésbe is besegít majd a megyei közutak felújítása.

Szabolcs-Szatmár-Bereg. Két ütemben, s mintegy 2,9 milliárd forintnyi uniós forrásból újulnak meg megyénk útjai 2017-2018-ban a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően. Minderről dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta szerdán a sajtót, s TOP-os döntések tekintetében nem is először.

– A közbeszerzés mindig egy sikamlós terep, de a folyamatokat látva úgy ítéljük meg, hogy október 21-éig a magyar Közút NZRt. elkészítteti a projektek kiviteli tervei, s a hónap végén a legfontosabb útszakaszokon akár a kivitelezők is megkezdhetik a munkát – mondta el elöljáróban Seszták Oszkár hozzátéve, hogy összesen több mint 65 kilométeres útszakasz burkolatfelújításáról van szó, ami kiegészül három körforgalmi csomópont megépítésével is. Az utóbbiak közül kettő a 3821-3834-es, illetve a 3821-35031-es számú utak csomópontjaiban létesül, a harmadik pedig a „Nyíregyháza Kelet elkerülő” főút csomópontjában kap helyet. Dr. Simon Miklós kiemelte, hogy a megújításra váró útszakaszok közül a 4105-ös mindenképpen prioritást élvez, ez köti majd össze Nyírbátort az M3-as autópályával, remek kijárást biztosítva a környéken megtelepedett hat multinacionális cégnek, s a hozzájuk kapcsolódó teherforgalomnak. – Ez az Anarcs-Nyírbátor közötti szakaszfelújítás, amelynek a megépítése csaknem a költségek egyharmadát adja majd, közvetetten a munkahelyteremtésben is szerepet játszik. Hétfőn jelentette be ugyanis Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy a Diehl Csoport létrehoz Debrecenben egy tervező-szolgáltató irodát, s Nyírbátorban azokat a repülőgép alkatrészeket gyártják majd, amelyeket az ott dolgozó 150 mérnök tervezett meg – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában