Helyi közélet

2017.10.04. 13:22

Élményekhez juttatták a botpaládi diákokat

Botpalád - Közel 1 millió forint értékű támogatást kapott a botpaládi Szabó Magda Általános Iskola a K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából.

Botpalád - Közel 1 millió forint értékű támogatást kapott a botpaládi Szabó Magda Általános Iskola a K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából. Az intézmény a program sportpályázatán szerepelt sikeresen, így megszervezhette egész napos iskolai sport­eseményét, amire korábban nem volt lehetőség, emellett pedig több mint 150 új sport­eszközt – többek között ugróköteleket, horgászkészleteket és tornaszőnyegeket – is beszerezhetett.

Motivációt jelent

– Településünkön a szülőknek folyamatosan meg kell küzdeniük a létfenntartás mindennapos problémáival, így iskolánkra hárul az a feladat, hogy megtanítsuk a gyerekeknek az egészséges életmód alapvető szabályait és elősegítsük számukra a felhőtlen gyermekkort – a támogatás elnyerése ezért óriási dolog intézményünk életében. Az új sporteszközökkel színesebbé válnak az olykor szürke hétköznapok, a sportnappal pedig – ha csak egy kicsit is, de – elfeledtethetjük az élet gondjait és motiválhatjuk a gyerekeket a sport szeretetére, gyakorlására – mondta Zavanyi Jánosné, az Iskola igazgatója.

– Sportpályázatunkat azért indítottuk, hogy az új eszközökkel és a sportnap élményével hozzájáruljunk a gyerekek sportszeretetéhez. Reméljük, hogy a támogatás jóvoltából a diákok nemcsak a sportnapon részesülnek különleges élményben, de az új sporteszközök hatására még nagyobb lelkesedéssel vesznek részt a testnevelésórákon – mondta Békési Gáborné, a K&H Csoport nyíregyházi területi egységének vezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában