Helyi közélet

2017.10.20. 17:50

Inkább a megyeszékhelyeken indult be az „építkezési boom”

Nyíregyháza - Megnőtt a tervező felelőssége az egyszerűsített bejelentések révén, ennek négy-hat év múlva érezzük meg a következményeit.

Nyíregyháza - Megnőtt a tervező felelőssége az egyszerűsített bejelentések révén, ennek négy-hat év múlva érezzük meg a következményeit. A tervezői bérekben is hatalmas a különbség Budapest-vidék viszonylatban, ebből a szempontból is kettészakadt az ország. Amíg nálunk a tervezői díj négyzetméterenként 1500–2000 forint, ez az összeg a fővárosban akár négyszer annyi is lehet. Az egyszerű bejelentések esetében nyugodtan mondhatom, hogy felfordult a piac, nem beszélve arról, hogy be kell tartani az építési protokollt – fogalmazott Gunyecz Isván. A Kelet-Ép-Terv Kft. ügyvezetője szerint a háromgyerekes csokos lakások egyelőre nem úgy fogynak, mint azt előzetesen várták, a tehetősebb réteg vásárol inkább lakásokat befektetési jelleggel.

– Bár nem vagyok szociológus, de manapság gyakori az élettársi viszony, sok az egygyerekes család, nem ritkák a leányanyák, így nehéz három gyereket tervezni – fogalmazott a megyeszékhelyen dolgozó szakember, aki kitért a 2020 utáni időszakra is, mikor majd jogszabály írja elő az alternatív energiaforrások beépítését. Mi lesz akkor? – tette fel a kérdést Gunyecz István, aki a sokat hangoztatott „építkezési boom”-ról elmondta: ez országos viszonylatban egyelőre csak a megyeszékhelyeken és a járási székhelyeken érzékelhető.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában