Helyi közélet

2017.10.20. 17:42

Közös felelősségvállalásra nevelnek

Nyíregyháza - A környezettudatosság jegyében vetélkedtek csütörtökön.

Nyíregyháza - A környezettudatosság jegyében vetélkedtek csütörtökön.

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy a kontinensszerte megrendezett helyi, regionális és nemzeti programok révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést.

A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért kiemelkedő eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai programjaikat.

Hulladéktotó és versíró verseny

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziuma (ÉVISZ) képzési palettájának egyik eleme a környezetvédelmi technikusi képzés, amelyet csütörtökön közelebbről is bemutattak egy rendezvény keretében.

– A szakképzés európai hetéhez és a Földünkért Világnaphoz kapcsolódva hirdettünk vetélkedőt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskolái részére. A program célja a diákok környezettudatos szemléletének kialakítása, a közös felelősségvállalásra nevelés – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

– A háromfős csapatoknak a jeles naphoz kapcsolódó plakátot kellett készíteniük, ezeket az iskola aulájában állítottuk ki. A feladatok között szerepelt akadályverseny, játékos szellemi vetélkedő a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban, versírási verseny a témakörhöz kapcsolódóan, komposzttotó, hulladék-újrahasznosítás humoros formában – sorolta a rendezvény szervezője, majd hozzátette: a feladatokkal arra igyekeztek rávilágítani, hogy egyénenként is tudunk tenni a bolygónk megóvásáért.

KM


Eredmények

1.: Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma. 2.: Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. 3.: Nyíregyházi SZC Bencs László Szakközépiskolája. A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. különdíját a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumának csapata kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában