Helyi közélet

2017.12.07. 13:22

Egy stabil híd a nyelvek között

Nyíregyháza - Az eszperantó garantálja a hű fordítást, a gondolatok átadását.

Nyíregyháza - Az eszperantó garantálja a hű fordítást, a gondolatok átadását.

A nyíregyházi eszperantisták december 9-én tartják az évente megrendezésre kerülő Zamenhof-napot, amely egyben a nyelvi igazságosság és az eszperantó könyv s kultúra napja is.

– A nemzetközi nyelv megteremtőjének születésnapja a könyv és a kultúra napja is az egész világon. Az eszperantó híd-nyelvként működik két etnikai nyelv között, lehetővé téve a távoli népek nyelvén íródott művek megértését – mesélte Asztalosné Koltai Györgyi, a „Verda Stelo” Eszperantó Egyesület tagja, aki a nyíregyházi Vasutas Művelődési Ház szombati programjáról elmondta: a himnuszt és Sereghyné Zengő Enikő elnök köszöntőjét éves beszámoló és a jövő évi munkaterv ismertetése (Zuberecz Miklós), majd Halász József, a Vasutas Eszperantó Szövetség miskolci összekötőjének beszámolója és évértékelése követi, versekkel, énekekkel színesítve az ünnepséget.

Dr. Márkus Gábor világutazó, író, migrációkutató, az Eszperantó Világszövetség (UEA) magyarországi képviselője bemutatja legújabb könyveit, majd az Európa Demokrácia Eszperantó (EDE) szervezet magyarországi csoportjának képviselője számol be a tevékenységükről.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában