Helyi közélet

2017.12.06. 16:40

Meghittség és vidámság Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az év utolsó hónapja is mozgalmas lesz a Városmajorban.

Nyíregyháza - Az év utolsó hónapja is mozgalmas lesz a Városmajorban.

Decemberben különlegesen értékes, meghitt és vidám műsorokkal is várja az érdeklődőket a Városmajori Művelődési Ház.

A Thalia kedvence című vetélkedő immár ötödik éve szórakoztatja a színházrajongókat, de amíg a korábbi években a Bencs villában a hely szűke miatt zártkörű volt a megmérettetés, most mindenkit várnak, különösen az iskolákat. Radvánszki Gábor Indiáról mesél az érdeklődőknek december 14-én, másnap pedig a Ketten az úton című beszélgetős műsor következő párosa, Illyés Ákos és Kuthy Patrícia garantálják a kellemes szórakozást, de természetesen a meglepetésvendégek sem maradnak el. December 20-án dr. Granville Pillar a tőle megszokott, igényes repertoárral érkezik, hogy karácsonyi dalokkal hangolja az ünnepre a hallgatóságot.

Dalok, tánc és vers

A Ketten az úton sorozata Horváth László Attilával és Horváth Rékával indult, majd Bugya István költővel és Szabó Tibor festő-, grafikusművésszel folytatódott.

Ez utóbbi eseményen részt vett Földesi Imréné is, akinek a beszámolójából kiderül: a műsorban meglepetésvendégként közreműködött Abonyiné Antal Anna, aki a „triumvirátus” harmadik tagját, Ratkó Józsefet is a terembe idézte, Lengyel Tibor szobrászművész, akinek legutóbbi tárlatát épp Ratkó és Bugya István versei ihlették. Illés János, a Nyírség Tirpák Népzenei Együttes vezetője Popovics Miklós hegedűkíséretével nótázott az egybegyűlteknek, Hanuszikné Szabó Erzsébet pedig verset mondott. Az Igrice Néptáncegyüttes hat tagja fergeteges hangulatot varázsolt az intézmény előadótermébe, Kígyósi János gyümölcs- és zöldségfaragó-művész pedig népi témájú alkotásaival kápráztatta el a résztvevőket. – A sokszínű rendezvény minden vendég igényét kielégítette, de a két főszereplő jóvoltából leginkább a lelkeket emelte el a mindennapok szürke szintjéről – írta Földesi Imréné.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában