Helyi közélet

2017.12.05. 13:21

Megyei díjazottak a Vállalkozók Napján

Budapest - Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke mutatta be a cégeket.

Budapest - Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke mutatta be a cégeket.

Soha rosszabb esztendőt – értékelte a 2017-es évet Varga Mihály az idén 19. alkalommal megrendezett vállalkozók napján. A nemzetgazdasági miniszter a fővárosi eseményen felidézte: jövőre ismét csökkennek a béreket terhelő járulékok, a felszabaduló forrásokat pedig beruházásokra és béremelésre egyaránt lehet fordítani. Utóbbi a munkaerőhiány orvoslása miatt is fontos lenne. Ezzel kapcsolatban Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke megjegyezte: fontos lenne, hogy megvalósuljon a közszféra létszámcsökkentése, hiszen a 350 ezer felesleges állami alkalmazott foglalkoztatása óriási teher a gazdaságnak.

Az átrakást végző legjelentősebb vállalkozások egyike." Czomba Csaba

Kiemelkedő teljesítmények

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak a kiemelkedő vállalkozói teljesítmények elismeréséül. Az arra érdemesek Magyar Gazdaságért Díjat, Miniszteri Elismerő Oklevelet és Év Vállalkozója Díjat vehettek át Varga Mihálytól és Demján Sándortól.

A budapesti eseményen természetesen jelen volt Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke is, akit megkértünk, röviden mutassa be lapunk olvasóinak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kitüntetetteket: Szabó Ferenc, a záhonyi központtal működő Transit Railway Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója Magyar Gazdaságért Díjat kapott, míg Év Vállalkozója Díjat vehetett át Kalydi Barna (FIPKERSZ Kft., Fehérgyarmat) és dr. Petis Mihály (Bátorcoop cégcsoport, Nyírbátor).

Iparvágány és raktár

– Záhony térségében a szállítmányozást és átrakást végző legjelentősebb vállalkozások egyike a Transit Group csoporton belül működő Transit Railway Zrt., mely 1990–ben jött létre, központi irodája Záhonyban, telephelye Mándokon található. A logisztikai központ széles és normál nyomtávú iparvágánnyal, fedett raktárakkal rendelkezik. A nemzetközi hírű cégcsoport térségünk meghatározó vállalata – méltatta a Magyar Gazdaságért Díjas vállalkozást Czomba Csaba, majd áttért a FIPKERSZ Kft. bemutatására. Elmondta: a fehérgyarmati cég a Nyíregyházi Mezőgép felszámolása után 1989-ben alakult, jelenleg 180 főt alkalmaznak. Különböző fémszerkezetek, fém hőkandallók gyártásával foglalkoznak, a német és az angol piacra is dolgoznak. A FIPKERSZ dolgozói folyamatosan részt vesznek a különféle szakmai kiállításokon, nemzetközi vásárokon és üzletember-találkozókon, ahol angol, német, francia, orosz nyelven kommunikálnak.

– Dr. Petis Mihály a nyírbátori biogázüzem életre hívója. Az általa vezetett vállalkozás részt vesz egy zöld ipari innovációs programban, melynek keretében igyekeznek a termelőtevékenység (broiler csirkék nevelése és feldolgozása, szarvasmarha-tenyésztés, bio­gáz-előállítás) során keletkezett hulladékot minimalizálni, védeni a levegőminőséget, csökkenteni a környezeti terhelést és újrahasznosítani a keletkezett ipari vizet – zárta az országos elismerésben részesült cégek, cégvezetők bemutatást a VOSZ megyei elnöke.

KM–TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában