Helyi közélet

2018.01.26. 15:05

Fidesz-sajtótájékoztató: „A fejlesztés és a munka nem áll meg”

Nyíregyháza - Nyíregyháza és Nyírbátor között is épülhet kerékpárút, s a jövőben a Felső-Tisza-vidékről szintúgy leágazik majd egy szakasz, árulta el dr. Simon Miklós.

Nyíregyháza - Nyíregyháza és Nyírbátor között is épülhet kerékpárút, s a jövőben a Felső-Tisza-vidékről szintúgy leágazik majd egy szakasz, árulta el dr. Simon Miklós.

– Nagy ütemben fejlődhet az idén is a Nyírbátori választókerület, ahol újabb közút- és kerékpárút-fejlesztések kezdődnek – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján dr. Simon Miklós országgyűlési Képviselő.

– Több mint 4 milliárd forintból 11 program valósulhat meg, amiből három közútfelújításra összesen 1,9 milliárdot szán a kormány. Már március elején megkezdődhet a legnagyobb volumenű beruházás, a Nyírbátort az M3-as autópályával összekötő 4105-ös út fejújítása, utána pedig a Nyírbogátot Kislétával összekötő 4929-es, illetve a Nyírmihálydi és Nyírlugos közötti 4914-es út válik terhelhetőbbé. Mindhárom esetben a 471-es főútvonal mellékútjairól van szó. Több mint egymilliárdot költhetünk 8 kerékpárút megépítésére, amely folytatása a 2015-ben át adott, 25 kilométert kitevő szakaszoknak. Új kerékpárút köti össze Nyírbogátot, Kislétát és Máriapócsot, valamint Birit és Balkányt, belterületi kerékpárutat kap Kállósemjén, Nyírmihálydi, Nyírgelse és Bogát. Ha majd a Nyírbátori belterületi kerékpárút is megépülhet, Debrecentől Mátészalkáig kerekezhetünk – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában