Helyi közélet

2018.04.17. 16:22

Elhivatottság, emberség - keresik az év praxisát

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Már négy megyei háziorvost jelöltek a nyolcadik alkalommal kiírt pályázatra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Már négy megyei háziorvost jelöltek a nyolcadik alkalommal kiírt pályázatra.

„Az év praxisa a Kárpát-medencében„ pályázat díját az idén is 10-10 háziorvos nyerheti el, munkatársaival, a nővérekkel együtt. Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várja a pályázat kiírója, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága; határon innen és határon túl!

Még lehet jelölni!

Még messze van a május 10-ei jelölési határidő, de már most tudjuk: lesz kikért izgulnunk, amikor a szakmai zsűri kihirdeti a legjobbakat. A pályázati honlapon megyénk négy háziorvosát már ajánlották. Kiemelkedő, hogy a nyíregyházi dr. Gulyás Gábor egymaga 13 jelölést kapott. Ketten írtak méltatást a napkori dr. Kóder Péter és munkatársai kiváló munkájáról, míg egy-egy jelölés érkezett a nyírmihálydi dr. Perneczky Jánosra és a paszabi dr. Sózer Pápai Jánosra.

Az ajánlók méltatásaikban mindannyiuk esetében hangsúlyozzák a kimagasló szakmai tudásukat, elhivatottságukat, példamutató empátiájukat, emberségüket, türelmüket, és azt az orvos-beteg kapcsolatot, melynek alapja a bizalom.

A megható történetek egyértelműen jelzik, a betegek azt az orvost becsülik, aki partnerként tekint rájuk, aki elmagyarázza a szakkifejezéseket, a kezelések várható hatásait, de nem a beteg helyett dönt, csak segíti a döntése meghozatalában. S azt az orvost szeretik, akinek van ideje a beteg mögött az emberre is figyelni, akinek a hivatástudata tiszteletet érdemel.

Amennyiben ilyen az ön háziorvosa is, s úgy gondolja, méltó lehet a rangos szakmai elismerésre, a http://www.evpraxisa.hu/ oldalon megírhatja a saját történetét.

A közönség dönt

Az ajánlások értékelése után a zsűri az legjobbnak ítélt 10-10 történetet juttatja a második körbe.

A toplistás történeteket – ABC sorrendben – olvashatják internetes portálunkon, a legjobbakat pedig önök választhatják ki közülük, hiszen a zsűri döntése után május 20. és június 2. között szavazhatnak. Az önök szavazatai alapján legmagasabb pontszámot elérő hazai és határon túli történet orvos – nővér főszereplője nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot – olvasható a honlapon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában