Helyi közélet

2018.04.20. 17:12

MÁV: Megszűnnek a korlátozások

Nyíregyháza - Felújítás és munkanap-áthelyezés miatt változik a vasúti menetrend.

Nyíregyháza - Felújítás és munkanap-áthelyezés miatt változik a vasúti menetrend.

A munkanap áthelyezése miatt változik a vonatok közlekedési rendje a hétvégén. Április 20-án, pénteken a munkanapra, 21-én, szombaton a péntekre érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az utasok a MÁV-csoport honlapján, a menetrendi keresőben, vagy a Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazás útvonaltervezőjében tekinthetik meg a munkanap-áthelyezéskor közlekedő vonatok indulási és érkezési idejét.

Kiszámíthatóbb közlekedés

A Debrecen–Mátészalka vasútvonal Apafa–Nyírbátor vonalszakaszán ágyazatcserét, síncserét, útátjáró-átépítési munkákat végez a vasúttársaság az alábbi időben és helyen: Apafa–Hajdúsámson állomások között: május 8-ától 12-éig, 13-ától 19-éig, 22-étől 26-áig, 27-étől 31-éig éjszakánként 20 óra 20 perctől 6 óráig; május 12-étől 13-áig, 26-ától 27-éig pedig 18 óra 50 perctől 6 óráig; Hajdúsámson–Nyíradony, Nyíradony–Nyírgelse, Nyírgelse–Nyírbátor állomások között május 8-ától 19-éig, illetve május 22-étől 31-éig éjszakánként 19 óra és 6 óra közötti időpontokban.

Az előre tervezett pályakarbantartásoknak köszönhetően egyes szakaszokon megszűnnek a sebességkorlátozások, ami kiszámíthatóbbá teszi a menetrendszerű közlekedést.

A munkák miatt május 8-ától 31-éig egyes vonatok menetrendje módosul, illetve Debrecen–Hajdúsámson–Nyírbátor, illetve Mátészalka állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok Debrecen–Csapókert megállóhelyet nem érintik, helyette Debrecenben az Árpád térnél lévő Kassai út elnevezésű autóbusz-megállóhelyen állnak meg – tájékoztatta lapunkat a MÁV Zrt. sajtószolgálata.

Részletes információk

A menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában