Helyi közélet

2018.04.28. 09:36

Mindennapi küldetésük a házat és a hazát védeni

Nyíregyháza - Farkas József megyei rendőrfőkapitány az ünnepi állománygyűlésen elismeréseket adott át.

Nyíregyháza - Farkas József megyei rendőrfőkapitány az ünnepi állománygyűlésen elismeréseket adott át.

– A megye és az ország minden rendőrének jár a köszönet és a megbecsülés, amivel felelősségteljes munkájukért tartozunk – fogalmazott a megyeháza dísztermében megrendezett ünnepi állománygyűlésen Baracsi Endre.

A megyei közgyűlés alelnöke a rendőrség napja alkalmából elmondott köszöntőjében kiemelte: a megye rendőri állománya kimagaslóan teljesíti küldetését. – Önök azt a szolgálatot vállalták, ami a legnagyobb feladat, kinyújtott kézzel, az emberek felé fordulva védeni a házat és a hazát. E kettő védelme a legfontosabb, amiért minden nap sokat tesznek. Büszkék lehetünk elhivatott rendőreinkre – mondta.

A hivatástudatért és az elvégzett munkáért fejezte ki köszönetét dr. Polgári András is. A megyei kormányhivatal főigazgatója arról is szólt: rendőreinket lebilincselte az a szakma, mely sokaknak csak gyermekkori álom volt. – A nap 24 órájában tartó áldozatos munkát, szolgálatot el kell ismerni, mert Önöknek köszönhetjük, hogy megyénkben, az országban biztonságban élhetünk. Önök példaképek – hangsúlyozta a főigazgató

Ezt követően Baracsi Endre a megyei közgyűlés Bronz emlékérmét, míg a példaértékű szolgálatellátásért és munkavégzésért Farkas József dandártábornok elismeréseket és jutalmakat adott át. A megyei főkapitány köszöntőjében emlékeztetett rá, hogy egy héttel korábban ugyanebben a teremben számolt be a főkapitányság elmúlt évi munkájáról.

– A testület egyhangúlag elfogadta a beszámolót, valamint minden képviselő köszönetét fejezte ki a közbiztonság érdekében végzett példás tevékenységért – utalt az elismerésre a főkapitány, hozzátéve: szolgálatukban a legfontosabb tényező az ember, elhivatott állomány védi településeinket, megyénket és az országot is, hiszen a szabolcsi rendőrök ott vannak a déli határon is.

- KM -


Díjak, elismerések

A megyei közgyűlés Bronz Emlékérem kitüntető elismerését vette át: Koncz Sándor alezredes és Cserpák Ferenc alezredes.

Az Országos Rendőr-főkapitány elismerésben részesítette: Zatik István alezredest és Vajda Orsolya Éva közalkalmazottat.

Sárkányölő Szent György emlékplakettet vett át: Csucska Zsolt, a Tiszakanyári Polgárőr szervezet vezetője, Bednárik Mónika, a Kelet-Magyarország szerkesztője, Mónus Ernő, a Záhony Fegyveres Biztonsági Őrség Parancsnokhelyettese; a II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen elért eredményéért a Vay Ádám gimnázium és a Kisvárdai SzC Ady Endre középiskolája.

Tárgyjutalmat 50-en vettek át.

Magyarország Belügyminisztere a rendőrség állományában végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Szent György Érdemjelet adományozott dr. Toronicza Gyula alezredesnek.

Rendőrségi tanácsosi címet kapott Gáll József alezredes.

Az Év Rendőre Határrendészeti kategóriában kitüntető címet vett át Csobai Róbert főtörzszászlós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában