Helyi közélet

2018.04.05. 18:06

Minél közelebb legyen a segítség - defibrillátort adtak át Nyíregyházán

Nyíregyháza - A félautomata defibrillátor felnőttek gyermekek újraélesztésére is alkalmas.

Nyíregyháza - A félautomata defibrillátor felnőttek gyermekek újraélesztésére is alkalmas.

– Ez számunkra több mint egy készülék, a gondoskodást jelképezi, azt hogy nem vagyunk egyedül, és kifejezi egyben azt, az intézményeinkbe járó gyerekeken túl a Huszár-telepen élők is fontosak – fogalmazott Vincze Sándor intézményvezető csütörtökön, amikor idősebb Szilvási Istvántól, a Monbebe Kft. ügyvezetőjétől átvette a félautomata defibrillátort.

– Amikor arról döntöttünk, hogy a tao-s támogatás felhasználásával hol helyezzük el a újraélesztő-készüléket, azért esett a választásunk a Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolára, mert azon túl, hogy talán ez az intézmény van a legmesszebb a mentőállomástól, labdarúgásban és szivacskézilabdában is működtetünk itt csapatot. Ha pedig, de reméljük ez nem fog megtörténni, bekövetkezik a baj, akkor minden perc számít, a legközelebb kell lenne a segítségnek – hangsúlyozta a csaknem 3000 gyermekkel foglalkozó Monbebe vezetője. Hozzátette azt is: nem ez az első ilyen készülék, amit átadtak, s a jövőben újabb életmentő eszközt szeretnének főleg a külvárosi részekre eljuttatni.

Megtanulják használni

A város egészségügyi alapellátási igazgatósága vállalta, hogy a készülék szakszerű használatára, az életmentés legfontosabb lépéseire is megtanítják az intézmény dolgozóit. Az átadáson részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki szerint fontos cél, hogy minden intézménybe rendelkezésre álljon az életmentő készülék, amihez a tao-s támogatás is felhasználható.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában