Helyi közélet

2018.04.06. 19:31

Szép, új orvosi rendelőt avattak Penészleken

Penészlek - Közel 60 millió forintból épülhetett meg Penészlek új orvosi rendelője, amelyet pénteken adtak át ünnepélyes keretek között dr. Danku Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő jelenlétében.

Penészlek - Közel 60 millió forintból épülhetett meg Penészlek új orvosi rendelője, amelyet pénteken adtak át ünnepélyes keretek között dr. Danku Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő jelenlétében. Az már a vendégeket köszöntő faluvezető, Klenik Sándorné szavaiból kiderült, hogy az ezer lelkes falu nem csak egy új épülettel lett gazdagabb, de vadonatúj benne minden, ami egy komplex egészségügyi szolgáltatáshoz szükséges. – Nagy dolog a falusi ember számára egy ilyen infrastrukturális beruházás, jól tudom, mit jelent, ha mindenki ott élhet teljes életet, ahol a gyermekkorát is töltötte – hangoztatta a megyéhez ezer szállal kötődő, Nyírkátáról, illetve Vállajról származó helyettes államtitkár, majd hozzátette: – Egy ilyen intézmény méltán hozzájárulhat ahhoz, hogy a penészlekiek és a környéken élők magasabb életszínvonalon, magasabb életkort élhessenek meg.

Mindezek után Dr. Simon Miklós a köszöntőjében elmondta, hogy csak a saját választókörzetében 8 orvosi rendelő újult meg, vagy épült fel, éppen annyi, amennyi az előző ciklusban. – Mintegy 11 milliárd forintból összesen 101 intézménnyel, épülettel, létesítménnyel lettünk gazdagabbak az elmúlt 8 esztendőben, s ebből több mint 200 millió forint értékben három Penészleké, amennyiben az óvodafelújítást és a belvíz elvezető rendszert is ideszámítjuk – tette még hozzá a képviselő. Kiderült, hogy közel 45 millióval már a helyi általános iskolát is kisegítették, s tervbe vették a templom felújítását, amelynek eddig a tetőzetét sikerült 10 millióból rendbe tenni. Az ünnepség zárásaként – valamint a szalagátvágást és az épület megáldását megelőzően – a kormányzati politikusok nem mulasztották el emlékeztetni a szép számú közönséget, hogy vasárnap Magyarország sorsáról, jövőjéről fogunk dönteni.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában