Helyi közélet

2018.05.10. 16:26

Digitális őrszemek Kocsordon

Kocsord - Térfigyelő kamerák vigyázzák Kocsord közterületeinek rendjét, békéjét a községben.

Kocsord - Térfigyelő kamerák vigyázzák Kocsord közterületeinek rendjét, békéjét a községben.

A közbiztonság erősítése, a közterületi értékek megóvása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása jegyében a falu polgármestere, Földi István javaslatára térfigyelő kamerarendszer telepítéséről döntött nemrégiben Kocsord képviselő-testülete.

Reszkessetek bűnözők!

– Első „körben” a művelődési háznál, illetve az intézmény környékén szereltek fel „digitális őrszemeket” a szakemberek, itt összesen 9 kamera gondoskodik a közbiztonság javításáról. A második ütemben a polgármesteri hivatal épületébe és udvarára kerültek új, modern eszközök, a két területen így összesen 14 kamera rögzíti a történéseket. A beruházás célja egyértelmű: a rendbontások, garázdaságok, lopások és egyéb jogsértések megelőzése, „baj” esetén pedig a történtek rekonstruálása, a rendőrség munkájának elősegítése.

Nem sért személyiségi jogokat

– A zárt hálózatban rögzített felvételeket két hónapig őrizzük meg, az eljárás nem sért személyiségi jogokat. Rossz hírem van a bűnözőknek, de jó a béke- és biztonságsze­rető­ kocsordiaknak: a technikai fej­lesztések és bővítések ezzel még nem értek véget, folyta­tód­nak, terveink szerint a te­me­tőnél és a sport­pályánál – nyilatkozta lapunknak Földi István, Kocsord polgármestere.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában