Helyi közélet

2018.05.15. 11:05

Egy biztonságos pont Sóstófürdőn

Sóstófürdő - Bűnmegelőzési és információs pontot adtak át Sóstón.

Sóstófürdő - Bűnmegelőzési és információs pontot adtak át Sóstón.

– Mindössze néhány órát kell teljesítenem az ötven órás kötelező közösségi szolgálatból, tavaly megtetszett a rendőri munka, ezért a nyáron, ameddig csak lehet, szeretnék itt maradni – mondta lapunknak mosolyogva Gincsai Panna, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium tizedikes diákja, aki hétfőn délelőtt a rendőrség bűnmegelőzési házikójában tourist police-os egyenruhában fogadta az érdeklődőket. A Nyíregyháza–Sóstón felállított információs pont átadását a pünkösdi hosszú hétvégére időzítették, nem nehéz kitalálni, hogy miért: mostantól startol el igazán az idegenforgalmi szezon, és egészen augusztus végéig a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat közös kezdeményezésével is erősítik a városrész közbiztonságát.

Útbaigazítás, és tanácsadás

– Tanácsokat adnak arról, hogyan kerülhetők el a strandlopások, autófeltörések, betörések, és biztonsági tippekkel szolgálnak az idős embereknek a standnál, de ami fontosabb, hogy a rendőrjárőrök és polgárőrök itt közvetlenül elérhetők, ha baj van. Sóstó főútján, a turisták számára szembetűnő helyre tették a nyíregyházi városüzemeltetéstől bérelt faházikót, a területet az Aventinus Hotel tulajdonosa biztosította az idényre. – A turisztikai szezon fokozott éberséget kíván a rendőrségtől és a polgárőrségtől, az ország idegenforgalmi szempontból frekventált területein már aktivizáltuk magunkat – mondta Somogyi János, a megyei polgárőr szövetség első embere, hozzátéve: komolyan veszik feladataikat, Sóstón is sűrűn találkozhatnak majd a „zöld mellényesekkel.

– Az elmúlt években hagyományt teremtettünk az információs ponttal, a diákok szívesen választanak minket a közösségi munkára – ezt mondta dr. Illés László városi kapitány a tanácsadó pont hivatalos átadóján és kiemelte: a tourist police akcióval a turisták biztonság­érzetét szeretnék növelni. S hogy a külföldi látogatók komfortérzete teljes legyen: hétvégeken ezen a ponton este tízig mindig elérhető lesz egy-egy idegen nyelvet jól beszélő fiatal.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában