Helyi közélet

2018.05.26. 10:06

Praktikus, hasznos biotippek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vannak virágok, amelyek különösen vonzzák a pillangókat, a méheket és más, nektárt gyűjtő rovarokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vannak virágok, amelyek különösen vonzzák a pillangókat, a méheket és más, nektárt gyűjtő rovarokat.

Néhány, bárki által használható biotippet, praktikát osztunk meg olvasóinkkal. Becsüljük meg és óvjuk a fátyolkát és az éjszaka portyázó fülbemászót, mert mindkettő levéltetvekkel táplálkozik. Ne irtsuk őket automatikusan! Ha sok hasznos katicabogarat akarunk látni a kertünkben, ültessünk fehér ürmöt! Ennek a levelein ugyanis szeretnek megtelepedni a levéltetvek, amelyek a katicák kedvenc csemegéi közé tartoznak. Persze tartsunk kellő távolságot a kultúrnövényeinktől, amelyekre szintén veszélyt jelenthet a levéltetű. Kevesebb vetőmagra van szükség mind dísz-, mind pedig zöldségnövényekből, ha háztartási papírtekercsre ragasztjuk csirizzel a magokat.

A papír pedig elrohad

A papírcsíkot tavasszal lefektetjük a talajra, és az előírt mennyiségű földdel fedjük. A mag megered, a papír pedig elrohad a földben, semmilyen gondot nem okozva. Vannak virágok, amelyek különösen vonzzák a pillangókat, a méheket és más, nektárt gyűjtő rovarokat. Ezek közé tartozik a szegfű, a kankalin, a holdviola, a nyári orgona, a viola és az ibolya. Magvetéskor gondoljunk erre!

A gyümölcsfák törzsén elhelyezett ragacsos rovarfogó gyűrűket kéthetente cseréljük, ezzel sok kártevőtől szabadítjuk meg a fákat!

- ÉKN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában