Helyi közélet

2018.06.21. 13:47

Az egészségügy kiválóságait díjazták a közgyűlésen

Nyíregyháza - Eisert Árpád-díjjal tüntették Ress Andreát és dr. Ágoston Sándort a városi közgyűlésen.

Nyíregyháza - Eisert Árpád-díjjal tüntették Ress Andreát és dr. Ágoston Sándort a városi közgyűlésen.

Nem csak a betegeket, hanem a hagyományokat is ápolják Nyíregyházán. Ennek jegyében a csütörtöki városi közgyűlésen adták át a Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója Eisert Árpád-díjat Ress Andreának és dr. Ágoston Sándornak.

– Életpályáján végig kíséri a hivatástudat és a folyamatos fejlődés. Előbb diplomás ápolói, majd egészségügyi menedzser és okleveles ápolói végzettséget szerzett. Huszonnyolc éve a Betegellátó Centrum ápolásvezetője. 2009-től osztályvezető ápolóként, 2016-tól szakmacsoport-vezetőként látja el feladatait – jegyezte meg méltatásában dr. Kovács Ferenc polgármester, hozzátéve: – A vállalt feladatait mindig felelősséggel és pontosan teljesíti. Nagyszerű problémamegoldó képességgel rendelkezik, nem ismer lehetetlent, ami elengedhetetlen a sürgősségi betegellátó osztályon. Szakmai munkájára az elkötelezettség, az emberség, az empátia és a kollégák segítése a jellemzi. A betegek érdekeit, ellátásuk megfelelő minőségét mindig maximálisan szem előtt tartja. A közösség felnéz rá, elfogadja javaslatait, tanácsait.

Dr. Ágoston Sándor 1977-től dolgozik a Jósa András Megyei Kórházban. Ő végezte el az első endoszkópos vizsgálatot, amellyel új korszakot nyitott a kórházban a gyomor- és bélrendszeri betegségek gyógyításának területén.

– Nyugdíjba vonulásáig tizennégy éven át az I. belgyógyászat általános részlegének részlegvezető főorvosa volt. Kimagasló gyakorlati munkássága alapozta meg a mai modern gasztroenterológiai endoszkópos laboratórium működését, mely azóta is fejlődik, és országos szakmai elismertségnek örvend. Dr. Ágoston Sándor munkássága során tapasztalatait számos továbbképzésen, tudományos ülésen osztotta meg kollégáival. Tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, napjainkban is az Orvosi Segély Alapítvány kuratóriumi elnöke. Munkáját a kezdetektől töretlen lelkesedés és lendület, precíz szakmaiság jellemzi. Mind empátiájával és emberségével, mind szakmai tudásával és eredményeivel méltán vívta ki a kollégák és a betegek szeretetét és tiszteletét, a közgyűlés elismerését – említette dr. Kovács Ferenc.

Az önkormányzat emléklap átadásával mondott köszönetet a címzetes főorvosi cím használatára jogosult gyógyítók áldozatos és magas színvonalú munkájáért – ezúttal dr. Kozma Ottót és dr. Gulyás Gábort illették az elismerő szavak.

Nyíregyháza közigazgatási területén az autóbuszos menetrend szerinti közlekedéssel az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t bízza meg az önkormányzat 2019. december 31-ig – évi 653,52 millió forint fejében. A közgyűlés elfogadta a 2018-2023. évi Helyi Esélyegyenlőségi Programot. Döntés született arról, hogy a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság új tagja Ilyés Gábor helytörténész lett, aki többek között a Kelet-Magyarországban megjelent publikációival is bizonyította, hogy tökéletes választás a poszt betöltésére.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában